Pronašli smo sheet masku koja briše dugogodišnje ožiljke od akni

Ključan je jedan sastojak

by | 12 svibnja, 2022
sheet maska

“Moja tajna, koja i nije baš tolika tajna, jest da sam anksiozna osoba. Kad god bi život postao izazovan, osobito za vrijeme fakulteta, ja bih čeprkala po svojoj koži. Na ničije iznenađenje, ova neugodna navika učinila je moj problem s aknama još gorim, dajući mi još jedan problem oko kojeg se moram stresirati. Srećom, na kraju sam našla dermatologa, uzimala lijekove i držala se rutine njege kože koja je konačno stala na kraj mojim cističnim aknama. Jedini problem? Lice mi je ostalo prekriveno ožiljcima”, piše Chloe Irving za Shape.com.

Chloe je isprobala brojne proizvode za ublažavanje ožiljaka, ali nisu odgovarali njezinoj osjetljivoj koži. No onda joj je prijatelj savjetovao da isproba proizvode brenda Cosrx koji su pomogli američkom modelu i glumici Emily Ratajkowski da se izbori s problemima sa svojom kožom. U nadi da će naći nešto što će i njoj odgovarati, Chole je isprobala njihove proizvode i otkrila da sheet maska Advanced Snail Mucin Power Essence na bazi puževe sluzi fantastično zacjeljuje njezin ten.

Nakon tri mjeseca, većina ožiljaka nestala je

Koristila je masku svake večeri nakon čišćenja lica. “Ostavila bih je da djeluje oko 20 minuta dok sam listala TikTok”, piše Chloe dodajući da, za razliku od proizvoda koje je prije isprobala, Cosrxove sheet maske ne sadrže grube sastojke već isključivo njeguju i omekšavaju kožu s aktivnim sastojcima kao što su prirodna puževa sluz te hijaluronska i glikolna kiselina.

sheet maska za akne

“Nakon mjesec dana korištenja primijetila sam da su najsvjetliji ožiljci od akni izblijedjeli te da bojom manje odskaču od nijanse mog tena; prvi put nakon nekoliko godina nisam morala nanositi korektor da ih prikrijem. Nakon tri mjeseca, većina je ožiljaka nestala, gotovo kao da ih uopće nije bilo. Čak se i tekstura moje kože izgladila”, zaključila je autorica dodajući da joj je to pružilo samopouzdanje koje joj je bilo potrebno da počne izlaziti vani bez šminke.

Pola godine nakon korištenja sheet maske na bazi puževe sluzi (čiji paket od 10 maski na Amazonu stoji $25), Chloe je primijetila da je na njezinom licu ostalo svega nekoliko tvrdoglavih ožiljaka, a njih se, kako kaže, uči prigrliti kao dio svoje ljepote i osobne povijesti.

 

Foto: Pexel/Sora Shimazaki, PR