Sharon Stone o diskriminaciji žena u Hollywoodu

by | 12 studenoga, 2015

Sharon Stone je jedna od slavnih glumica koja je javno progovorila o velikoj razlici u prihodima između muškaraca i žena, ne samo u Hollywoodu, već u svim profesijama.

seron

Sharon Stone je rekla da je neravnopravnost između muškaraca i žena primijetila prije više od 20 godina, kada je snimila “Sirove strasti”, erotski triler koji ju je proslavio 1992. godine.

Poslije “Sirovih strasti” nitko mi više nije želio platiti. Sjećam se da sam sjedila u svojoj kuhinji s menadžerom i plakala jer nisam željela raditi dok mi ne plate. I dan-danas plaćaju me puno manje od muških kolega“, rekla je Sharon.

O nejednakim plaćama u Hollywoodu prije nje progovorile su i Gwyneth Paltrow, Patricia Arquette, Jennifer Lawrence i Meryl Streep.

Gwyneth Paltrow pričala je o prihodima otkako je objavljeno da je njezin kolega iz filma “Iron Man”, Robert Downey Jr., najplaćeniji muškarac u 2015. godini.

On je, na primjer, zaradio 111 milijuna dolara, dok je najplaćenija glumica, Jennifer Lawewnce, zaradila 39 milijuna.

Nitko ne vrijedi onoliko koliko vrijedi Robert Downey Jr., ali kada bih vam rekla kolika je razlika u prihodu, bili biste iznenađeni. Prihodi govore o tome koliko vrijedite. Ako muškarca plaćaju puno više za isti posao, osjećate se usr***“, rekla je Gwyneth.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images