SEVERINA SE NE ODVAJA od najskuplje torbe na svijetu koju imaju samo najbogatiji ljudi

by | 22 veljače, 2018
Za nju postoji lista čekanja, a cijena može doseći i nevjerojatnih 650 tisuća kuna. Radi se, pogađate, o kultnoj “Birkinici”,  koju u svojem ormaru krije i naša najpoznatija estradna ikona Severina, a od nje se ne odvaja već neko vrijeme.

Pogledate li pomnije Severinine stylinge u posljednja četiri mjeseca, jednu stvar nećete moći ne primijetiti. Jedan se modni detalj ponavlja u gotovo svakoj njezinoj odjevnoj kombinaciji, bilo da se radi o razigranom i šarenom stylingu prepunom različitih uzoraka ili, pak,  klasičnoj elegantnoj verziji.

Riječ je o crnoj kožnoj torbi Hermès Birkin, u koju se Sevka očito zaljubila. A kako i ne bi, kad za nju postoje i podulje liste čekanja, a cijena najjeftinijeg modela stoji 37 tisuća kuna.

Po uzoru na sve svjetske zvijezde, i naša pjevačica nabavila je popularnu “Birkinicu”, koja je osim trenda koji ne nestaje već dug niz godina i svojevrsni statusni simbol.

Torba je inače dobila ime po britanskoj pjevačici i glumici Jane Birkin, koja godinama živi u Francuskoj, a s vremenom je postala zaštitni znak Hermèsa.

Naime, prva torba nastala je 1984. upravo za nju, nakon njezina slučajnog susreta u zrakoplovu s Jean-Louisom Dumasom, tadašnjim predsjednikom Hermèsa. Nakon što su Jane, tada mladoj majci, iz torbice ispale stvari koje je nosila, on je komentirao da bi trebala nositi torbu s džepovima, a pjevačica mu je odgovorila da hoće, čim Hermès počne izrađivati takve torbe. Ostalo je povijest.

Torba je inače dobila ime po britanskoj pjevačici i glumici Jane Birkin, koja godinama živi u Francuskoj, a s vremenom je postala zaštitni znak Hermèsa.

Isto tako, zanosna Splićanka skupu torbu nosila je uz casual varijantu traperica i prugaste košulje u koju se sjajno uklopila. Ipak, najbolje je pristajala uz damski stil, Balmainov bijeli sako i crne uske hlače te vrtoglavo visoke potpetice ili, pak, uz cijelu crnu kombinaciju koju smo neki dan mogli vidjeti na zagrebačkim ulicama.

IZVOR: TPORTAL.HR