ŠESTA GODINA PROJEKTA „NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA“! Ambasador projekta glumac Zijah Sokolović posjetit će pet osnovnih škola na Jadranu, gdje će održati Bajkaonice za djecu od prvog do četvrtog razreda

by | 4 listopada, 2019

Projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra”, koju tvrtka Beiersdorf Hrvatska uspješno provodi u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske, nastavlja već šestu godinu s aktivnostima namijenjenim važnosti igre za dječji razvoj.

Ovogodišnji projekt tematski se veže na pripovijedanje, aktivnost koja je u fokusu projekta posljednje tri godine s programom pod nazivom BAJKAONICA. Sa željom da temu pripovijedanja proširimo na djecu koja do sada nisu bila uključena u projekt “Neka odrastanje bude dječja igra”, ove godine po prvi put pripovjedački program “Bajkaonica” će se provoditi po gradovima i otocima na Jadranu.

Tako će ambasador projekta, poznati glumac Zijah Sokolović održati “Bajkaonice” s djecom od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na Cresu, Malom Lošinju, Omišu, Šibeniku i Dubrovniku. Projekt podržavaju i druga poznata lica iz javnog života poput Doris Pinčić Rogoznice i Luke Bulića, prepoznajući koliko je važno pričati priče djeci od malih nogu jer ih one formiraju i stvaraju sliku o svijetu oko njih. Pripovijedanje priča drastično se promijenilo kroz stoljeća, no iako su se metode izmijenile, želja za pričanjem i slušanjem priča ostala je nepromijenjena.

U sklopu aktivnosti, u rujnu 2019. godine educirani su volonteri-pripovjedači te opremljena nova Društva “Naša djeca” na Jadranu s mobilnim kutićima za daljnje održavanje programa “Bajkaonica”, što će ostati kao trajno nasljeđe ovogodišnjeg projekta za održavanje aktivnosti s djecom i nakon njegovog završetka u prosincu 2019. godine.

Tvrtka Beiersdorf Hrvatska u sklopu projekta donirala je partneru projekta Savezu društava „Naša djeca“ Hrvatska iznos od 150.000,00 kuna kako bi se omogućili raznovrsni programi za djecu, opremanje prostora i edukacija 47 volontera iz čak 24 Društava „Naša djeca“ za pripovjedački program „Bajkaonica“.

Volonteri-pripovjedači su kroz edukaciju usvojili nova znanja i vještine čime će u daljnjem radu s djecom moći provoditi kvalitetnije programe, a pet novih Društava dobilo je opremu za provođenje aktivnosti BAJKAONICA – mobilne kutiće za pripovijedanje. Ovogodišnju edukaciju održanu u rujnu u Šibeniku vodili su Dijana Zorić, suosnivačica “Laboratorija zabave” i suorganizatorica “STORYinga”, međunarodnog storytelling festivala te ambasador projekta Zijah Sokolović, glumac, dramski pisac, redatelj i profesor glume. Tijekom listopada i studenog volonteri će održavati “Bajkaonice” otvorene za javnost u osnovnim školama, knjižnicama i bolnicama diljem Hrvatske za sve posjetitelje željne pripovijedanja.

Znanje i alati programa “Bajkaonica” koji su u sklopu projekta preneseni, ukorijenili su se u lokalnim sredinama obuhvaćenim ovim projektom i Društvima “Naša djeca” čiji volonteri ih provode i gotovo svakodnevno koriste u svojim redovnim aktivnostima s djecom, što možemo smatrati značajnim dugoročnim doprinosom projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Pružajući podršku obiteljima na području Hrvatske ostvaruje se cilj globalne inicijative tvrtke Beiersdorf kojom se želi pomoći djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

Tagovi: