Šest vježbi za poboljšanje seksa i seksualnog života

by | 12 kolovoza, 2020

Iako seks možemo nazvati nekom vrstom tjelovježbe, stručnjaci su suglasni u tome da seks kao tjelovježba nije najučinkovitiji za skidanje kilograma i sagorijevanje masti.

Jedno je istraživanje pokazalo da tijekom seksa muškarci sagorijevaju 4,2 kalorije u minuti, dok žene 3,1 kaloriju u minuti. S obzirom na to da je prosječno trajanje seksa kraće od 20 minuta, ove brojke nisu baš najbolje. Putem istog istraživanja dokazano je da ćete više kalorija izgubiti na pokretnoj traci. No iako seks nije toliko učinkovit kada je u pitanju skidanje kilograma, vježbanje može biti itekako učinkovito za poboljšanje seksualnog života, samog seksa te beneficija koje on donosi.

Na koje dijelove tijela treba obratiti pozornost

Iako vježbanje kao takvo djeluje blagodatno na čovjekov organizam i na seksualni život, istraživanja kažu da na određene dijelove tijela treba staviti fokus. To su, prije svega, zdjelični mišići. Jedno istraživanje dokazalo je kako i poslije poroda, nakon samo osam tjedana odrađivanja vježbi za zdjelicu i zdjelične mišiće dolazi do pojačanja snage te efektnosti seksa. S obzirom na sve ove podatke, stručnjaci su odlučili osmisliti seriju vježbi kojom ćete poboljšati vaš seksualni život te povratiti snagu i vitalnost.

Vježbe za poboljšanje seksa i seksualnog života

Plank (20 sekundi)
Most (15 ponavljanja)
Skok čučanj (10-15 ponavljanja)
Kegelove vježbe za zdjelicu (10 ponavljanja sa zadrškom 5-10 sekundi)
Sklekovi (10-15 ponavljanja)
Golub poza (1. minuta na svakoj strani)

Rutinu možete ponoviti tri puta ili naviti timer na 30 minuta.