“Sendvič metoda” rješenje je za blistavu i hidriranu kožu

Zajamčeni sjaj kože

by | 6 prosinca, 2021

Ako ste se pitali kako sve one beauty influencerice i poznate osobe imaju tako sjajnu kožu, imamo rješenje za vas.

“Sendvič metoda” tehnika je pomoću koje možete vratiti hidriranost koži i napokon dobiti željeni sjaj, posebno u ove zimske dane kad nam sjaja uvijek nedostaje. Odlična je vijest da ju mogu koristiti svi, bez obzira na tip i stanje kože, i nije vam ništa potrebno da ju dodate u svoju rutinu. Naravno, i ona dolazi iz Koreje i bazirana je na pravilu “tri sekunde”, što znači da tri sekunde nakon čišćenja lica nastavite s nanošenjem proizvoda bez da prethodno sušite kožu kako bi serumi i kreme povukli vlagu u kožu i djelovali još jače.

@charlotteparler The only thirst trap that matters 💦 #ClearGenius #XfinityFanthem #skincareroutine #thirsttrap #skincare #learnfromme ♬ Beggin’ – Måneskin

Što “sendvič metoda” zapravo radi i kako je uključiti u rutinu?

Zapravo je riječ o “zaključavanju” vlage u kožu kako bi se bolje apsorbirala, što je najbolje postići na vlažnoj koži. Krećete s čišćenjem lica, zatim na vlažno lice stavljate aktivne sastojke, pa zaključavate sve hidracijom, što će pomoći da koža upije sve dobrobiti formula koje ste stavili na lice. Ako vam ipak nije po volji da lice ostavljate mokro nakon čišćenja (pričamo o čišćenju lica gelom), lagano ga posušite papirnatim ručnikom pa nanesite termalnu vodicu da biste ga ovlažili, nakon čega nastavljate s rutinom. Rezultate ćete vidjeti vrlo dobro već nakon nekoliko tjedana korištenja ove metode.

Foto: Mike Coppola via Getty Images