SCARLETT JOHANSSON najplaćenija glumica u 2016.!

by | 10 siječnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Alternative View At The 70th Venice International Film Festival

Objavljena je Forbesova lista najplaćenijih glumica i glumaca u 2016. godini i prvo mjesto uvjerljivo je zauzela Scarlett Johansson te iza sebe ostavila brojne filmske suradnike.

Glumica Scarlett Johansson pojavila se u prošloj godini u čak četiri filma te je time tu godinu učinila jednom od svojih najuspješnijih filmskim godina u posljednjem desetljeću. Filmovi koji su joj osigurali prvo mjesto na ljestvici najplaćenijih glumaca jesu Kapetan Amerika: Građanski rat (u kojem nije igrala glavnu ulogu) i komedija Ave, Cezare!

Druga dva filma koja je snimila jesu Knjiga o džungli i Pjevajte s nama koja nisu uključena na listu zato što se radi o animiranim, a ne igranim filmovima.

Za sastavljanje liste uzimala se u obzir globalna zarada od prodaje karata za svaki od pojedinih filmova bez obzira na to pojavljuje li se glumac ili glumica u glavnoj ili sporednoj ulozi i bez obzira na njezinu ili njegovu osobnu plaću.

Ranije ove godine, Scarlett je za Cosmopolitan izjavila: “Stvarno zarađujem za jako pristojan život, i ponosna sam što kao glumica mogu zarađivati onoliko koliko zarađuje i bilo koji od mojih muških kolega.”  No, kako se razgovor nastavio na temu rodne ravnopravnosti u Hollywoodu, dodala je: “Osim ako o tome ne govorimo kao o golemom i sveprisutnom problemu, kad bih pričala o tome na svom osobnom primjeru, to bi za mene bilo doista mučno. To je tema koja je zapravo dio jednog većeg problema i spada u razgovor o feminizmu općenito”, a taj se razgovor i dalje vodi…

Scarlett je tako ove godine zaradila 1,2 milijarde američkih dolara od dva spomenuta filma te tako zauzela prvo mjesto Forbesove liste, a cijelu listu najbolje plaćenih glumaca i glumica 2016. možete pročitati u nastavku.

Forbesova lista najplaćenijih u 2016. godini:

  1. Scarlett Johansson (1,2 milijarde dolara)
  2. Izjednačenje 2. i 3. – Chris Evans (1,15 milijardi dolara) i
  3. Robert Downey Jr. (1,15 milijardi dolara)
  4. Margot Robbie (1,1 milijarda dolara)
  5. Amy Adams (1, 04 milijarde dolara)
  6. Ben Affleck (1,02 milijarde dolara)
  7. Henry Caville (870 milijuna dolara)
  8. Ryan Reynolds (820 milijuna dolara)
  9. Felicity Jones (805 milijuna dolara)
  10. Will Smith (775 milijuna dolara)