Saznajte zašto je korištenje suhog šampona loše za vašu kosu

by | 11 listopada, 2020

Svaki tip kose i vlasišta zahtijeva drukčiju njegu, a ona uglavnom nije jednostavna. Bez obzira na to radi li se o kovrčavoj, ravnoj, gustoj ili tankoj kosi te problematičnom, masnom ili suhom vlasištu – u njegu je uvijek uključeno nekoliko proizvoda.

Neke osobe vole prirodne proizvode, neke paze na to da je broj tih proizvoda minimalan, a neke imaju cijelu jednu policu posvećenu samo njezi kose. No bez obzira na to kojem tipu pripadate, među preparatima zasigurno imate šampon za suho pranje kose za krizne situacije. Ako je vaše vlasište prirodno masnije, a kosa tanka, suhi šampon vjerojatno koristite na tjednoj razini. No jeste li se ikada zapitali koliko je zdravo koristiti takav šampon? U nastavku vam donosimo odgovor na to pitanje.

Koje su prednosti, a koje mane suhog šampona za kosu?

Ljudi koriste suhi šampon iz nekoliko razloga. Prije svega, suhi šampon pokupit će višak masnoće i vratiti svježinu neopranoj kosi kada nemate vremena za pranje. Koriste ga i osobe koje treniraju zbog znoja na vlasištu te osobe kojima se jako brzo masti kosa odmah nakon pranja. No suhi šamponi imaju jednu veliku manu. Naime, njihovim korištenjem začepljuju se folikuli, a to dovodi do toga da kosa ne raste. Isto tako, korištenje ovakvih može dovesti do gubitka prirodnog sjaja kose. Zbog ovakvih posljedica stručnjaci savjetuju izbjegavanje suhih šampona te korištenje samo u slučaju nužde.

Foto: Alex Suprun/Unsplash