Saznajte sve o korištenju višekratnih blazinica za čišćenje lica i gdje ih nabaviti

by | 16 studenoga, 2020

Korištenjem višekratnih blazinica za čišćenje lica ne činite samo uslugu prirodi i našem planetu nego i vlastitom džepu.

Istraživanja su pokazala da su jednokratne blazinice te vlažne maramice jedne od najvećih zagađivača okoliša. Naime, procjenjuje se da oko 9,3 milijuna vlažnih maramica bude bačeno u WC školjke te pušteno vodom svakoga dana. Za proizvodnju jednog kilograma jednokratnih blazinica potrebno je čak 20.000 litara vode. Ove poražavajuće brojke jasno pokazuju štetnu stranu beauty industrije za koju mnogu ne znaju, a u kojoj mnogi sudjeluju. No ako želite smanjiti te brojke te pomoći okolišu, možete se okrenuti višekratnim blazinicama za čišćenje i njegu lica.

Kako ih koristiti, čistiti i koliko traju?

Višekratne blazinice koriste se na isti način na koji koristite i višekratne blazinice. Osim za čišćenje lisa, možete ih koristiti za nanošenje tonika ili za skidanje laka za nokte. S obzirom na materijal od kojeg su izrađene, blazinice ćete čistiti tako što ćete ih oprati ručno ili u perilici za rublje. Većina višekratnih blazinica može izdržati između 500 i 1.000 pranja.

Gdje nabaviti višekratne blazinice?

Danas se ljudi sve više okreću prirodnoj kozmetici te brendovima koji su poznati po etičkim i održivim načinima proizvodnje vlastitih proizvoda. Pamučni višekratni ulošci, pelene te blazinice možete nabaviti kod malih proizvođača koje ćete lako pronaći pomoću društvenih mreža. Isto tako, kod nas ih možete pronaći u online dućanima Ecco Verde, Vila Sunčica te Purpurabio, dok od europskih preporučujemo My Eco Panda online dućan i ručno rađene blazinice od bambusa.

Foto: EcoPanda/Unsplash