SAZNAJTE ŠTO PRINC HARRY misli o aktualnom američkom predsjedniku Trumpu

by | 5 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Nakon što su brojne zvijezde izrazile svoje nezadovoljstvo novoizabranim predsjednikom SAD-a, Donaldom Trumpom, oglasio se i svima najdraži član kraljevske obitelji, princ Harry.

Prema izvoru bliskom kraljevskoj obitelji, princ Harry je od početka izborne kampanje otvoreno govorio kako ne simpatizira predsjednika Trumpa. Navodno je izvor za “US Weekly” izjavio da princ Harry misli kako Trump predstavlja ozbiljnu prijetnju ljudskim pravima te da je i princ William također izrazio svoju zabrinutost. Mogući razlog tome su i tweetovi koje je Trump objavio davne 2012. godine o vojvotkinji Kate, nakon što su objavljene njezine fotografije u toplesu.

Harryjeva djevojka Meghan Markle prilikom gostovanja u emisiji “Nightly Show with Larry Wilmore” izjavila je: “Da, naravno, Trump je razdoran. Razmislite samo o ženskim biračima. Mislim da je to bilo 2012. godine, republikanci su izgubili ženske glasove za 12 bodova, što je velika brojka”.

Također, javnost nagađa da je princ Charles izrazio sarkastičnu primjedbu upućenu predsjedniku kada je pred 800 ljudi govorio na godišnjoj dobrotvornoj večeri “World Jewish Relief”: “Rad ove organizacije omogućuje nam da se okupimo i da zajedničkim snagama praktično, emocionalno i duhovno podupiremo ljude u vremenima kada stravičnim lekcijama prošlog rata prijeti zaborav”. Iako nije izravno spomenuo SAD, javnost je povukla paralelu zbog toga što je govor održao samo nekoliko dana nakon što je Trump potpisao naredbu o izbacivanju i zabrani ulaska u SAD putnika iz različitih zemalja svijeta.

Predsjednik Trump i kraljevska obitelj ne moraju biti u prijateljskom odnosu, no ostaje pitanje kako će izgledati predstojeći državni posjet predsjednika kraljevskoj obitelji?

Emma Matković