Saznajte koliko često trebate prati traperice prema riječima stručnjaka

by | 18 siječnja, 2024

Kad je u pitanju pranje odjeće, traperice imaju nešto drukčiji tretman. No većina ljudi ne zna koliko ih često treba prati.

Dok majice koje nosite možete oprati čak i nakon jednog nošenja, traperice uglavnom nije nužno prati nakon što ste ih obukli. Jedan od znakova koji jasno pokazuju da je vrijeme za pranje traperica je ponajprije miris. Iako stručnjaci poručuju kako se traperice moraju prati nakon tri do deset nošenja, ako osjetite neugodan miris, možete ih prati i prije. To se, naravno, odnosi i na traperice koje su zaprljane. No ono što je najbitnije kod pranja traperica jest materijal od kojih su napravljene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Koliko često treba prati traperice

Prave su traperice izrađene od stopostotnog pamuka, a ako imate traperice koje u sebi imaju poliester ili elastin, morate ih prati češće. Ako želite imati brojku koje ćete se držati, traperice perite nakon deset nošenja ako ih niste zamrljali ili ako nisu upile neugodan miris.

Stručnjaci napominju kako jeans nije potrebno prati prečesto. Imajte na umu da učestalost pranja utječe i na dugovječnost vaših traperica, stoga budite oprezni. Ako ih imate potrebu prati češće, neka to bude na nižoj temperaturi kako biste ih zaštitili i duže održali kvalitetnima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli T I A W A R D (@misstpw)

Foto: Jason Leung/Unsplash