SAVJETI ZLATA VRIJEDNI zbog kojih će vaša kosa uvijek izgledati bujno

by | 30 travnja, 2019

Iako nije nimalo lako dobiti (a ni održavati) romantične, guste valove u kosi kakve vidite na Instagram profilima brojnih influencerica, to ne znači da je nemoguće. Umjesto da očajnički isprobavate sve nove proizvode koji se pojave na tržištu i trošite novac, radije prvo primijenite ove savjete:

1. Četka za kosu može stvoriti kontraefekt

Vjerojatno i vaša frizerka prilikom feniranja koristi četku za kosu, ali to nije znak da je i vi morate koristiti bez prestanka. Štoviše, kako ističu stručnjaci, možda upravo tako sami sabotirate vlastiti trud da postignete volumen u kosi. Naime, previše četkanja može uzrokovati da kosa izgleda beživotno pa prije nego što upotrijebite četku, kosu gotovo potpuno osušite te povremeno prođite prstima kroz nju. Tek na kraju oblikujte frizuru uz pomoć četke.

2. Pravilno nanesite proizvode za oblikovanje kose

Najčešća pogreška koju osobe s tankom kosom čine jest korištenje prevelikih količina proizvoda za oblikovanje i volumen.

Imate li tanku kosu, nikad ne biste trebali nanositi takve proizvode na sam korijen kose, osim ako se radi o spreju za volumen namijenjenom za tu svrhu. Umjesto toga, proizvode nanesite samo na vrhove kose jer upravo ćete tako postići najbolji rezultat.

3. Riješite se nepotrebnih proizvoda

Umjesto da je vaša kupaonica krcata svim proizvodima koje ste mogli pronaći na tržištu, pobrinite se za to da u svojoj kolekciji imate jedine tri stvari koje će vam pomoći stvoriti volumen o kakvom maštate – suhi šampon za pranje kose, sprej za teksturu koji sadrži morsku sol i kvalitetan sprej za teksturu koji će kosu učvrstiti, dati joj volumen i apsorbirati ulja iz kose, a da je ne isuši.

4. Pronađite odgovarajuću frizuru

Frizeri preporučuju duže varijante pixie frizure kao odličan odabir za tanku kosu, a ako stvarno ni pod koju cijenu ne želite kraću frizuru, uvijek se možete ošišati postepeno. Takav rez će stvoriti vizualni dojam da je vaša kosa gušća nego što zapravo jest.

5. Koristite mekane uvijače za kosu

Mekani uvijači za kosu zaslužuju mjesto u vašoj kolekciji jer upravo oni vrlo jednostavno mogu stvoriti volumen koji želite. Naime, postavite ih nekoliko na vrh glave dok pijete jutarnju kavu i spremate se za posao te ih skinite nekoliko trenutaka prije nego što izlazite iz kuće i samo rukama razbarušite korijen kose!

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Unsplash