Savjeti za promjenu boje kose

by | 12 kolovoza, 2013

Nerijetko se događa da nam dosadi naša boja kose. Ipak, dosta nas nema dovoljno hrabrosti da se odluči na tako radikalan potez i iznenadi okolinu novom bojom kose.

Najprije morate biti sigurni da zaista želite promijeniti boju kose. Pri tome, razmislite što očekujete i kakvu će promjenu nova boja unijeti u vaš život.

Nakon što ste odlučili da želite ovu promjenu, provjerite koja boja kose najbolje odgovara vašem tenu i boji očiju. U tome vam može pomoći i posjet salonu perika, gdje možete probati različite nijanse željene boje.

Ako želite iz svijetle prijeći u tamnu boju, to nije neki veliki problem kao što je kada iz tamne želimo postati plavuše. Proces skidanja boje zavisi od toga koliko ste se dugo bojali određenom bojom.

Iz svijetle u tamnu: Plavuše koje žele postati smeđe ili crne trebale bi povesti računa da li im je i koliko podloga pepeljasta da se ne bi dogodilo da boja “pozeleni”. Također, ako ne volite tople smeđe tonove, a prirodno imate crveni pigment, trebate znati kako se boje i nijanse kombiniraju.. Zato je najbolje da velike promjene, kao što je mijenjanje boje, prepustite frizeru. Sa plave boje svaka se boja brzo ispire, pa je zato umijeće frizera u tome da pripremi kosu da nanesena boja što duže traje i bude ujednačena.

Iz tamne u svijetlu: Ako imate tamnu boju kose i želite ju posvijetliti, neophodan vam je skidač boje. Danas postoje skidači koji vam neće oštetiti kosu, a uspješno će skinuti tamnu boju. Njihov efekat u prvom nanošenju zavisi od toga koliko ste se dugo bojali tim tamnim tonom, što znači da ako je to dug period vjerojatno je potrebno više nanošenja. Ipak, od brinete u jednom danu možete postati plavuša, jer se boja nakon skidača mora prebojati. Skidači skidaju sve boje, osim blajha. Sam proces traje bar tri sata, a ako je u pitanju crna boja koja je godinama nanošena, vjerojatno i cijeli dan. Ali, dobit ćete boju koju želite, a kosa neće biti oštećena.

Crvena kosa i svijetle oči: Žene sa svijetlim očima izgledaju odlično kao crvenokose. Ako imate svijetle oči, obavezno razmislite o tome da isprobate crvene nijanse. Ako imate tamniji ten, odlično će vam stajati topli tonovi i nijanse boje vina. Ako imate svjetliji ten, slobodno isprobajte čitavu paletu punih, crvenih tonova.

Prepustite se profesionalcima: Skidač boje ne koristite same u kućnoj varijanti. Takvi preparati se obično zagrijavaju i s obzirom da je potrebna ravnomjerna toplina, neophodno je korištenje klimazona ili haube. Također, jako je bitna boja koja se kasnije nanosi na kosu, kao i kako se provjerava je li postupak uklanjanja boje gotov. Nemojte riskirati da vaša boja ne bude baš onakva kakvu ste željeli, da budete nezadovoljne i da vas više košta zbog ispravljanja grešaka. “Sam svoj majstor” je obično razlog zašto se žene brzo vrate u prethodnu boju kose. Trebate otići u frizerski salon, opustiti se i prepustiti se profesionalcima. Kada to napravi profesionalac, sve izgleda potpuno drugačije.

Izvor: Nezavisne novine