Savjeti vrhunskih kuhara za bolje rezultate u kuhinji

by | 28 listopada, 2013

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vaša jela pretvoriti u remek-djela kulinarstva. Čak i najobičnija jela uz pomoć posebnih trikova mogu postati pravi specijaliteti.

Primijenite savjete vrhunskih kulinarskih stručnjaka i uživajte u pripremi pravih umjetničkih djela.

1. “Što je jelo manje veličine, temperatura pečenja treba biti veća. Na primjer, ja pripremam čokoladne kolačiće na 260 stupnjeva C za samo 4 minute. Rezultati su savršeni!”, Jim Lehi, pekarica Salivan Street u New Yorku.

2. “Začine čuvajte na hladnom, tamnom mjestu, nikako blizu štednjaka. Začinsko bilje će izgubiti okus uslijed vlage, svjetlosti i topline”, Rick Tramonto, Tramotno’s Steak & Seafood u Illinoisu.

3.”Ako pripremate jelo za važne goste, šefa ili za partnera/partnericu, nikada nemojte isprobavati novi recept i nove sastojke u isto vrijeme”, Marcus Samuelson, Red Rooster u New Yorku.

4. “Tjesteninu kuhajte minutu kraće nego što piše na pakiranju, a ostatak vremena pomiješajte je u tavi s umakom”, Mario Batali, Iron Chef America.

5. “Nakon pripreme jaja na oko, u tavu ulijte vinski ocat, a zatim tim umakom prelijte ispečena jaja, to će dati potpuno drugu dimenziju jelu”, Didier Elena, kuhar iz New Yorka.

Izvor: Stvarukusa.rs