Ovu biljku zavoljet ćete u trenu: Dekorativna, lijepa i jednostavna za održavanje

by | 21 kolovoza, 2022
sanseverija, svekrvin jezik

Sanseverija ili svekrvin jezik jedna je od sobnih biljaka poželjna za baš svaki dom! Ako ste tek početnik u odabiru vaših biljaka za dom, ovo je savršeno za vas. Otporna na vremenske uvjete, ali i na prostor u kojem se nalazi, svekrvin jezik zavoljet ćete u trenu. Ima tamnozelene mesnate listove koji mogu narasti do 100 centimetara, a odlikuje ih prošaranost zelene boje koja ovisi o  tome koliko svjetlosti dopire do same biljke.

Možete je smjestiti u svijetle prostorije (ali ne direktno sunce), ali i one tamnije jer je izrazito otporna i ne zahtijeva puno brige. To znači da je možete zalijevati par put na mjesec, a zimi čak i rjeđe. Pripazite da je ne zalijevate previše jer može doći do truljenja korijenja.

Listovi će rasti čak i bez svjetla i puno vode, pa uistinu spada u kategoriju onih koje će teško propasti. Ono što je nas oduševilo jest činjenica da sanseverija pročišćava zrak u zatvorenom prostoru, a noću uklanja ugljični dioksid iz zraka. Ako tražite biljku koja će poboljšati kvalitetu zraka u vašim prostorima, budite sigurni da ovim izborom nećete pogriješiti. Poznata je pod nazivima sablja, sabljarka, indijansko pero i svekrvin jezik, a postoji više vrsta koje se razlikuju po veličini, boji, širini i obliku lista.

Savršena i jednostavna, baš za svaki dom!

Pročitajte: Biljka srcolikih listova koja se idealno uklapa u svaki dom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌵🌷🌱🌻 (@plantsplusme)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SobneBiljke.rs (@sobnebiljke.rs)

Foto: Instagram

Foto: ByronOrtizA iStock/Getty Images Plus via Getty Images