Kako ispravno koristiti šampon za suho pranje kose i dobiti volumen?

U čemu griješite?

by | 29 prosinca, 2021

Šapon za suho pranje kose možemo nazvati našim malim saveznikom i svojevrsnom prvom pomoći u torbi, posebno kada imamo neplanirani događaj na koji moramo ići, a nemamo se vremena frizirati.

U par minuta, pomoću njega možemo dobiti volumen, svježinu i ugodan miris, zbog čega ni ne čudi njegova popularnost i rasprostranjenost, no kako bi mogao dati svoje potpuno djelovanje, važno je pridržavati se određenih pravila prilikom korištenja. Neće vam pomoći ako samo pošpricate suhi šampon po tjemenu i prstima prođete kroz kosu, već biste trebali razdijeliti kosu na nekoliko pramenova kako bi ga ravnomjerno nanijeli i unutar kose. Odmaknite sprej 15 cm od kose kako biste izbjegli gomilanje proizvoda na jednome mjestu i pustite ga da djeluje 10 minuta nanoseći proizvod po sekcijama dok ste nagnuli kosu prema dolje, nakon čega ćete nježno izmasirati vlasište, a potom raščešljati kosu širokim češljem i dobiti bujni volumen.

Za slučaj da trenirate i tjeme vam luči više sebuma te se kosa moči od znoja, ovo je pravo vrijeme za uporabu suhog šampona za kosu. Njegov puderast finiš ima moć osim viška sebuma izvlačiti neugodne mirise, pa čak i višak vlage, no važno je da ne pretjerujete jer ćete bolju učinak postići ako postepeno dodajete po malo šampona, umjesto odjednom puno. I zapamtite, suhi šampon nije tu da ga koristite svaki dan, već da produžite pranje kose za jedan do dva dana.

Foto: LittleBee80 via