


Sastojci:
- 150 g integralne riže
- 4 jaja
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 manji poriluk
- 300 g štapića bijele ribe
- 200 g svježeg krastavca
- prstohvat češnjaka u prahu
- 200 g majoneze
- 2 dl vrhnja
- 1 žlica sjeckanog peršina
- sol
Priprema:
1. Integralnu rižu skuhati pa ocijediti. Kukuruz šećerac također skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
2. Štapiće bijele ribe kratko prokuhati u proključaloj vodi. Zatim ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i narezati na kolutove.
3. Jaja skuhati, oljuštiti i naribati na krupno.
4. Krastavac i poriluk narezati na kockice.
5. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, češnjak u prahu, peršin i začine po želji.
6. U odgovarajućoj posudi pomiješati integralnu rižu, jaja, kukuruz šećerac, poriluk, krastavce i štapiće bijele ribe. Preliti pripremljenom smjesom od majoneze i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



