Salata od oslića

by | 5 listopada, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta oslića
  • 2 limuna
  • 1 glavica luka
  • 2 zelene paprike
  • 500 g krumpira
  • 150 g maslina punjenih paprikom
  • 1/2 vezice peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Filete oslića poprskati sokom od jednog limuna, a potom ih prokuhati u slanoj vodi i narezati na manje komade. Krumpir kuhati u ljusci, te ga ohladiti i narezati na kockice.
2. Narezati crveni luk, paprike na trakice, masline na kolutove, a češnjak i peršin sitno nasjeckati.
3. U manjoj posudi pomiješati maslinovo ulje, češnjak, peršin i sok od jednog limuna, te dodati mješavinu začina po želji.
4. Posebno pomiješati komade oslića, krumpir, papriku, crveni luk i masline, pa preliti pripremljenim nadjevom i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana