Salata od morskih plodova

by | 10 veljače, 2013

Sastojci:

  • 400 g zamrznutih morskih plodova
  • 100 g riže
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 10 cherry rajčica
  • 1 manja glavica luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 50 g crnih maslina
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 4 žlice aceta balsamica
  • 1 limun, sol
  • 1 manja zelena salata
  • mješavina začina

Priprema:

1. Rižu i kukuruz skuhati u slanoj vodi a potom ocijediti višak tekućine.
2. Zelenu salatu narezati na trake, crne masline na kolutove, cherry rajčice na polovine, a luk na kockice.
3. Češnjak usitniti te polovinu popržiti na malo maslinovog ulja. Zatim dodati odmrznute i ocijeđene morske plodove te i njih kratko popržiti. Zaliti bijelim vinom, dodati začine po ukusu i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smjesu dodati preostali češnjak, peršin, maslinovo ulje, rižu, kukuruz šećerac, zelenu salatu, masline, cherry rajčice i luk. Dodati aceto balsamico i sok od limuna, začiniti po ukusu i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana