


Sastojci:
- 400 g zamrznutih morskih plodova
- 100 g riže
- 200 g kukuruza šećerca
- 10 cherry rajčica
- 1 manja glavica luka
- 6 češnja češnjaka
- 50 g crnih maslina
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 dl bijelog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 4 žlice aceta balsamica
- 1 limun, sol
- 1 manja zelena salata
- mješavina začina
Priprema:
1. Rižu i kukuruz skuhati u slanoj vodi a potom ocijediti višak tekućine.
2. Zelenu salatu narezati na trake, crne masline na kolutove, cherry rajčice na polovine, a luk na kockice.
3. Češnjak usitniti te polovinu popržiti na malo maslinovog ulja. Zatim dodati odmrznute i ocijeđene morske plodove te i njih kratko popržiti. Zaliti bijelim vinom, dodati začine po ukusu i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smjesu dodati preostali češnjak, peršin, maslinovo ulje, rižu, kukuruz šećerac, zelenu salatu, masline, cherry rajčice i luk. Dodati aceto balsamico i sok od limuna, začiniti po ukusu i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



