


Sastojci:
- 500 g očišćenih lignji
- 250 g tjestenine u obliku mašnica
- 1 glavica luka
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 crvena paprika
- 150 g cherry rajčica
- 200 g majoneze
- 200 g šampinjona
- 2 dl jogurta
- 0,5 dl umaka od soje
- 5 žlica ulja
- mješavina začina
- sol, papar
Priprema:
1. Lignje narezati na kolutove, a šampinjone na listove, zatim ih popržiti na malo ulja. Dodati umak od soje i začine po želji i nastaviti s pirjanjem dok ne omekšaju.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti je. Luk očistiti i narezati na režnjeve, papriku na štapiće, a cherry rajčice na kolutove.
3. Posebno umutiti jogurt i majonezu u kompaktnu smjesu.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati pirjane lignje i šampinjone, tjesteninu, luk, papriku, rajčice i peršin. Preliti mješavinom jogurta i majoneze, i polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



