


Sastojci:
- 200 g tjestenine
- 1 brokula
- 2 mrkve
- 200 g zamrznutog mladog graška
- 200 g kukuruza šećerca
- 1 žlica hrena
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 200 g posne majoneze
- 50 g kikirikija
- sol, papar
Priprema:
1. Brokulu natrgati na manje cvjetove i kratko prokuhati u slanoj vodi kako bi omekšala.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi a potom je ocijediti. Kikiriki također prokuhati kako bi postao staklast.
3. Mrkvu oguliti i kuhati u slanoj vodi dok ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati kukuruz šećerac i mladi grašak, te nastaviti s kuhanjem dok sve povrće ne omekša. Skuhanu mrkvu narezati na štapiće.
4. Posebno pomiješati posnu majonezu i hren, dodati začine po želji i polako promiješati.
5. U većoj posudi pomiješati tjesteninu, mrkvu, brokulu, kukuruz šećerac, grašak i kikiriki, dodati pripremljenu smjesu od majoneze i polako promiješati. Posipati nasjeckanim peršinom.
Izvor: Dobra hrana



