


Sastojci:
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 4 mrkve
- 3 veća krumpira
- 6 kiselih krastavaca
- 200 g majoneze
- 1 dl vrhnja
- 100 g crnih maslina bez koštica
- 1/2 vezice peršina
- mješavina začina, papar, sol
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od viška masnoće. Mrkvu i krumpir očistiti, skuhati u slanoj vodi, a potom ocijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi.
2. Mrkvu, krumpir i kisele krastavce naribati na krupno, peršin što sitnije nasjeckati, a masline narezati na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati tunjevinu, mrkvu, krumpir, kisele krastavce, masline i peršin. Dodati majonezu i vrhnje, pa dobro izmiješati i začiniti po želji. Pripremljenu salatu staviti u hladnjak da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana



