RUŽNE ILI LIJEPE – NEBITNO, ALI NAJMOĆNIJE SU NA SVIJETU! Cipele kojih se svi boje

by | 21 travnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

 

Najpoznatija modna urednica na svijetu, slavna Anna Wintour, može nositi što god poželi, jer u prevrtljivom modnom svijetu njezina jezadnja. No legendarna urednica isto tako jako dobro zna što joj najbolje pristaje, pa je tako svojoj prepoznatljivoj frizuri vjerna od 14. godine, a isti model cipela s potpisom Manola Blahnika nosi od 1994. godine.

Da ne treba mijenjati dobitnu formulu najbolje zna Anna Wintour, najmoćnija žena modnog biznisa, poznata po svojoj hladnokrvnosti zbog koje je i poslužila kao inspiracija za glavnu negativku u filmu “Vrag nosi Pradu”. Pronašla je savršene cipele koje joj odgovaraju udobnošću i modelom još davne 1994. i od tada im je vjerna.

Prije nekoliko dana, na otvaranju filmskog festivala Tribeca, moćna urednica pojavila se u njima, kao što to redovito čini na svim važnijim red carpet zbivanjima protekla gotovo dva i pol desetljeća.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Sandale s remenčićima u omiljenoj joj boji kože, s potpisom jednog od najvećih imena u svijetu dizajna, Manola Blahnika, ona nosi iz godine u godinu. Tijekom godina, njezine omiljene sandale doživjele su i manje promjene u dizajnu, a najdraže su joj one najsličnije originalu iz ’90-ih, s dva prekrižena remenčića koji prolaze jedan kroz drugi, iako ju možemo vidjeti i u modelu s više tankih remenčića smještenih malo više na ristu.

Sandale koje imaju dva remenčića sprijeda koji prolaze jedan kroz drugi imaju i remen iza pete, a adaptirane su prema modelu nastalom davne 1994. koji je imao remenčić oko gležnja. Blahnik je sandale, koje je nazvao jednostavno AW, izradio posebno za nju, prema otisku njezina stopala i dizajnirao ih prema njezinim željama, a ona im je od tada vjerna.

Svake godine slavna urednica naruči više komada omiljenih modela koji se neznatno razlikuju u dizajnu, a dolaze navodno i u više nijansi boje kože kako bi ih mogla kombinirati uz stupanj preplanulosti.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

“Nikad neću komentirati broj cipela koje netko od mene naručuje, ali Anna uvijek želi da su cipele, baš kao i njezina odjeća, uvijek savršeni. Ona ima fantastične noge i njezina su stopala uvijek savršeno dotjerana. Uvijek se dogovaramo oko materijala i prilagođavamo visinu pete, te odlučujemo hoće li remenčići biti širi, ili ćemo ih mijenjati. Na kraju o svemu tome uvijek odlučuje Anna”, rekao je Blahnik svojedobno za “Vogue”.

“Dizajnirao sam dvije nijanse nude, koje posebno dobro pristaju Anni’, otkrio je dizajner, koji ne krije da bi bio povrijeđen u slučaju da se slavna urednica, nakon više od 20 godina vjernosti, odluči za drugog dizajnera: “Neizmjerno sam zahvalan na Anninoj vjernosti, a ako ipak odluči otići u nekom drugom smjeru, to bih poštovao. Izdan bi ipak bila previše snažna riječ kojom bi se to opisalo, no definitivno bih bio povrijeđen.”