Rješenje za mladolik izgled krije se unutar nas

by | 21 rujna, 2023
woman with face cream

Proces starenja neizbježan je za sve – prirodni ciklus koji bi nas trebao usporiti. Želja je zadržati mladolik izgled što je dulje moguće, a metode ovise o tome koliko smo spremni uložiti u svoju kožu. Naša koža sadrži bitne tvari koje u savršenoj kombinaciji s pravim preparatima može dobiti borbu u procesa starenja. Brojna istraživanja traže rješenje za ovu problematiku, ali jedan francuski brend otkrio je da se rješenje upravo skriva u nama samima.

Snaga vode za unutarnju i vanjsku ljepotu

Voda – najbitniji čimbenik u prirodi i za funkcioniranje ljudskog tijela. S obzirom na svoju snagu hidracije i vezivanja ostalih tvari na sebe, ona čini otprilike 70 posto proizvoda kad su u pitanju kozmetički proizvodi. Kako vodu transformirati u aktivni sastojak u njezi lica? To se upravo zapitao tim znanstvenika i stvorio staničnu vodu – Cellular Water! Ona je kasnije i patentirana te se nalazi u svim proizvodima premium brenda pod imenom Institut Esthederm, dostupnog i u našim ljekarnama.

Cellular Water je zapravo jedinstveni spoj vode i prirodnih sastojaka poput natrija, kalija i limunske kiseline koji zajedno čine vodu koja se nalazi u našim stanicama. Rezultat? Voda se brzo i lako apsorbira te zatim potiče stvaranje energije i štiti stanice. Dokaz da i voda u pravoj kombinaciji s prirodnim sastojcima može pomoći u njezi i zaštiti kože lica.

Zaštita proteoma je ključ mladolikog izgleda

Uz vodu, doznali smo da je i proteom ključan u prevenciji starenja kože. Proteom? Da, to je skup svih proteina u našem organizmu. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji prof. Radmana i istraživačkog tima NAOS Ageing Science, otkriveno je da je pravi uzrok starenja kože upravo propadanje proteoma.

Zato je za dugovječnost ključno zaštiti naš proteom! Moćni sastojci upakirani su u obliku seruma za borbu protiv karbonilacije – procesa koji oštećuje proteine. Age Proteom™ napredni serum Instituta Esthederm sa svojom nevjerojatnom sposobnošću jačanja i zaštite proteoma kože,  predstavlja revoluciju u njezi kože lica, dokazano odgađajući i ispravljajući znakove starenja kože.

Francuska kozmetika kojoj vjerujemo 

Osnovan 70-ih godina prošlog stoljeća, Institut Esthederm nastao je u svrhu zaštite mladolikog izgleda kože na premium razini. Dostupan je u ljekarnama, a u većini zemalja su prisutni i profesionalni Institut Esthederm tretmani njege kože u klinikama te premium salonima.

Njegovi sestrinski brendovi Bioderma i Etat Pur dijele istog osnivača Jean Noël Thorela, francuskog  farmaceuta i stručnjaka u području stanične biologije te se nalaze pod krovnom tvrtkom NAOS. Cilj je stvaranje nove generacije kozmetike: proizvode visoke tehnologije za njegu kože, sposobne za interakciju s biologijom kože u svrhu dobivanja trajnih rezultata. Njihova filozofija vođena je holističkim pristupom.

Institut Esthederm Age Proteom serum

Domaća zadaća za njegovanu zrelu kožu 

U svrhu prevencije i korekcije, stručnjaci u Institut Esthederm zacrtali su tri načina koja će pomoći koži lica. Mi ćemo ih smatrati zvijezdom vodiljom za njegu kože. Za našu kožu bitno je stvoriti okruženje u kojem ona jača, a Cellular Water patent koji se nalazi u svim njihovim proizvodima, potiče kožu na regeneraciju. Redovita njega “educira” kožu o pravilnim sastojcima za njeno jačanje, a u slučaju pojave disfunkcionalnosti stanica potrebno je primijeniti pravilni tretman liječenja i njege.

Zapamtimo: proces starenja je neizbježan, ali da bismo ga odgodili i omogućili svojoj koži dugotrajnu zaštitu od propadanja proteoma, potrebno joj je pružiti redovitu njegu s pravim sastojcima. 

Foto: PR