Rižoto s dagnjama

by | 29 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 200 g integralne riže
  • 500 g očišćenih dagnji
  • 200 g sitnijih mariniranih gljiva
  • 2 veće glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 žlice pirea od rajčica
  • 4 žlice umaka od soje
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica gustina
  • origano, sol
  • maslinovo ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo maslinovog ulja popržiti luk i češnjak.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko popržiti. Uliti bijelo vino, dodati 1,5 dl vode i pirjati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tekućina ne ispari napola.
4. Dodati marinirane šampinjone, pire od rajčice, umak od soje, šećer, origano i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati. Pred kraj kuhanja posipati s malo gustina i promiješati kako bi se dobila željena gustoća.
5. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ju ocijediti. Skuhanu rižu preliti umakom od dagnji.

Izvor: Dobra hrana