


Sastojci:
- 200 g integralne riže
- 500 g očišćenih dagnji
- 200 g sitnijih mariniranih gljiva
- 2 veće glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 2 žlice pirea od rajčica
- 4 žlice umaka od soje
- 1 žličica šećera
- 1 žlica gustina
- origano, sol
- maslinovo ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Luk narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo maslinovog ulja popržiti luk i češnjak.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko popržiti. Uliti bijelo vino, dodati 1,5 dl vode i pirjati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tekućina ne ispari napola.
4. Dodati marinirane šampinjone, pire od rajčice, umak od soje, šećer, origano i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati. Pred kraj kuhanja posipati s malo gustina i promiješati kako bi se dobila željena gustoća.
5. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ju ocijediti. Skuhanu rižu preliti umakom od dagnji.
Izvor: Dobra hrana



