Rimska salata

by | 25 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1/2 svježeg krastavca
  • 4 rajčice
  • 1/2 vezice mladog luka
  • 1/2 vezice peršina
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl vrhnja
  • 30 g sjemenki suncokreta
  • 50 g ribanog parmezana
  • 100 g sitne tjestenine
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar, bosiljak

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na rezance i popeći na vrućem ulju, krastavac prerezati uzduž napola pa narezati na listove, rajčicu narezati na kockice, mladi luk na kolutove, peršin sitno nasjeckati, a tjesteninu skuhati u vodi i procijediti.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje, jogurt, peršin i bosiljak, te začiniti po želji.
3. Posebno izmiješati popečenu piletinu, sjemenke suncokreta, krastavac, rajčice, kukuruz, mladi luk i tjesteninu pa začiniti po želji.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i vrhnja.

Izvor: Dobra hrana