Riješite se dosadnih muha uz pomoć mirisa ružmarina, mente i lavande

by | 20 lipnja, 2013

S problemom muha u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se riješili ovih dosadnih ljetnih napasnika ne morate kupovati umjetna sredstva neugodnog mirisa, već ih se možete riješiti uz pomoć prirode. Muhe odbija mediteransko bilje i zato uz pomoć zdravih i mirisnih biljaka osvježite prostor i riješite se napasnika.

Ružmarin i lovor
Pomiješajte nekoliko grančica ružmarina te nekoliko suhih listova lovora. Razmrvite ih i stavite u ukrasne zdjelice.
Zdjelice stavite u kuhinju pored kante za smeće, u dnevni boravak ili gdje god vam se sakupljaju muhe. Ovo bilje ima intenzivan miris koji vi nećete jako osjetiti, a koji osvježava prostor i tjera muhe.

Menta
Pomiješajte šalicu vode i 25 kapi eteričnog ulja mente. Mješavinu ulijte u bočicu s raspršivačem te pošpricajte prostoriju kad god se sjetite.

Menta, odnosno metvica ima vrlo nježan i ugodan miris koji djeluje pozitivno na dišne puteve, a koji dosadne muhe nikako ne vole.

Lavanda
Oko kuće, na prozor ili na balkon u vaze posadite nekoliko biljaka lavande. Lavanda se vrlo lako održava, ima ugodan miris, prekrasan je ukras, a što je najvažnije vrlo uspješno tjera muhe, komarce i ostale dosadne insekte.

Lavandu možete upotrijebiti i kao mentu, a sve što vam je potrebno je malo vode i nekoliko kapi eteričnog ulja ove ljekovite biljke.

Izvor: zadovoljna.hr