Još jedna reklama koja nas je oduševila jer daje stvaran prikaz mjesečnice i ciklusa

by | 24 rujna, 2020

Bez obzira na to jeste li muškarac ili žena, velika je vjerojatnost da pripadate onoj većini koja je naučena da je mjesečnica nešto sramotno i nešto o čemu se govori u šiframa.

No ružičaste reklame u kojima je menstrualna krv plave boje i skrivanje tampona i uložaka u papirnatim vrećicama polako postaju stvar prošlosti. Ženama iz cijeloga svijeta dosta je prikazivanja posve prirodnog procesa kao nečeg čega se treba sramiti. Pričanje o menstruaciji ne treba i ne smije biti tabu, a to se sve više odražava u filmovima, serijama i kroz promidžbene materijale.

Nova reklama brenda menstrualnih gaćica Modibodi priključuje se onima koji menstruaciju žele prikazati kao nešto stvarno i posve prirodno. The New Way to Period prikazuje realnost menstrualnog ciklusa; od krvavih mrlja na plahtama, grčeva, nadutosti pa sve do ispiranja menstrualne krvi na gaćicama.

“Tjeraju nas da se osjećamo odvratno, da mislimo da nemamo izbora, da nam bude neugodno i neprirodno u vlastitom tijelu”, čuje se u jednom dijelu reklame koja menstrualni ciklus svijetu želi približiti i prikazati onakvim kakav doista jest. Svijetu doista treba više ovakvih reklama i više ljudi koji će isticati da ne postoji ništa odvratno u ženskom tijelu – niti u jednom dijelu mjeseca.

Screenshot: YouTube