Je li vaša koža suha ili dehidrirana? Evo kako to možete sigurno znati

Mada se tako možda ne čini, razlika je velika

by | 11 srpnja, 2023
Je li vaša koža suha ili dehidrirana

Ako mislite da koristite sve prave proizvode i da ste dosljedni u svojoj njegujućoj rutini, ali je vaša koža i dalje suha i/ili perutava, moguće je da je dehidrirana. Bez obzira na to koji tip kože imali, vaša koža može biti iznimno žedna.

Razlika između suhe i dehidrirane kože

Mada se tako možda ne čini, razlika između suhe i dehidrirane kože je velika. Suha koža je tip kože, dok je dehidracija (trenutačno) stanje kože. Dakle, možete imati suhu ili masnu koža koja može biti dehidrirana.

Koži koja je suha nedostaje masnoće (lipida) i često može biti zategnuta i imati suhe mrljice. Dehidriranoj koži nedostaje vode i to se manifestira osjećaj zatezanja i suhoće, prištićima, tenom bez sjaja i iritacijama. Do dehidracije obično dolazi kada je oštećena barijera pa vaša koža ne prima potrebnu hidraciju.

Pročitajte: 5 znakova da koristite neodgovarajuću kremu za lice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bettina Mayer (@midnightbee)

Kako tretirati dehidriranu kožu

Dehidrirana koža zahtijeva malo više ljubavi i pažnje da bi ponovno postala zdrava i sjajna. Nasreću, ovo se stanje apsolutno može popraviti, stoga se nemojte uzrujavati.

Dobro mjesto za početak procesa rehabilitacije jest povećati razinu hidracije i vidjeti kako vaša koža reagira. Usredotočite se na obnovu barijere kože hidrirajućim i hranjivim sastojcima, poput hijalurona i ceramida, koji će pomoći vašoj koži da se obnovi i zacijeli.

Pročitajte: Imate li ovaj tip kože, dvostruko čišćenje lica nikako nije dobra ideja

Foto: iStock/Getty Images Plus