Raskošna kruna Zlatarne Celje za novu Miss Hrvatske

by | 24 kolovoza, 2013

U tijeku su i posljednje pripreme djevojaka za svečani izbor Miss Hrvatske za Miss svijeta koji će se održati danas, 24. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Samo jedna od dvadeset djevojaka imat će čast ponijeti krunu, simbol savršenstva koje pripada upravo pobjednici.

Unikatna kruna koja će pripasti ovogodišnjoj Miss Hrvatske i ove je godine stigla iz Zlatarne Celje, brenda koji više od 160 godina slavi najljepše trenutke u životu. Izrađena je od rodiniranog srebra, a osnovni motiv je cvjetni jer ističe mladost, nježnost i ljepotu pobjednice. Središte krune je matirano, a posebnost joj daje sivozeleni slatkovodni biser.

Zlatarna Celje već desetak godina podržava natjecanja ljepote u Hrvatskoj i regiji. U svaku krunu je utkana kreativnost dizajnera uz kombinaciju tradicionalnih metoda i suvremenih tehnologija. Kao i kad je riječ o nakitu Zlatarne Celje i kruna je izrađena predanim ručnim radom majstora zlatara.

Izbor za Miss svijeta će se ove godine održati u Indoneziji 28. rujna. U Hrvatskoj se za ovu prestižnu titulu natječe dvadeset djevojaka iz cijele zemlje. Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg svjetskog izbora je da djevojke zbog lokalnih običaja neće na pozornicu izlaziti u kupaćim kostimima, nego u posebno dizajniranoj odjeći koja se priprema i za pobjednicu hrvatskog natjecanja.