PUŠAČI I LJUBITELJI KAVE, izbijelite zube pomoću ovog recepta

by | 10 ožujka, 2017

Blistav i zdrav osmijeh vam je osiguran ako iskoristite ovu provjerenu metodu. Među stotinama ostalih dobrobiti, kurkuma će učiniti vaše zube svjetlijima za nekoliko nijansi i to u kratkom vremenskom roku. Posebno se preporučuje pušačima, kao i za ljubiteljima kave ili crnog čaja.

Ovo sredstvo je potpuno prirodno i ne sadrži tvari koje oštećuju zubnu caklinu i desni. Nakon samo tjedan dana redovitog korištenja ove izbjeljujuće paste na bazi kurkume, može se primijetiti odličan rezultat!

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 čajne žlice). Umočite u nju četkicu za zube i čistite zube na uobičajen način. Nakon čišćenja, nemojte ispirati usta odmah, nego ostavite pastu 3-5 minuta. Za ovo kratko vrijeme, kurkuma će učiniti svoja čuda. Nakon tog vremena, temeljito isperite usta tako da se odstrane i najsitnija zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba. Rezultat je vidljiv već nakon prvog puta. No, ako niste zadovoljni, postupak ponavljajte tijekom tjedna.

Kurkuma ne samo da izbjeljuje zube, kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, nego i liječi ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj šupljini i pomaže kod krvarenja desni.

Foto: Unsplash