Za puderom koji uklanja dlačice bez brijanja poludjeli su svi, a stoji samo jedan dolar. Evo što trebate znati o njemu

by | 2 lipnja, 2021

Napokon smo dočekali vrijeme golih nogu, no koliko god da smo ga jedva čekali, izvući britvicu i upotrebljavati je svaki dan – to je nešto što nam nikako nije nedostajalo.

Gotovo svi volimo vidjeti svoje tijelo bez dlačica, no depilacije, puštanje dlačica i čupanje istih zna biti doista naporno. Očito je jednako smatrala i osoba koja je na tržište plasirala puder za brijanje koji održava vašu kožu glatkom i bez dlačica. Pojavio se nedavno na društvenim mrežama i potpuno zaludio žene, jer osim što od sada britvicu možete baciti u smeće, stoji svega jedan dolar.

Koja je njegova priča?
Zapravo nije riječ o novom brendu, već o jednom koji je na tržištu već 110 godina. Magic Shaving powder je zapravo kemijski uklanjač dlačica, pogotovo kod muškaraca koji imaju čvrste dlačice, česta urastanja i porezotine od britvica. Ovaj puder sastoji se od kalcijevog tioglikolata, kalcijevog karbonata i kalcijevog hidroksida za bezbolno razbijanje keratinske strukture folikula dlačice, pa dlačica slabi i lomi se kad uklonite kremu ili prah.
Budući da omogućuje puno bliži pristup dlačici, one će manje urastati i prolongirat će se trajanje glatkoće nogu do četiri dana.

Kako ga koristiti?
Dvije žličice pudera pomiješajte s jednakom količinom vode kako biste dobili pastu koju ćete zatim nanijeti na noge, pazuhe ili gdje god da želite ukloniti dlačice. Ostavite da odstoji 5 do 7 minuta i obrišite vlažnim ručnikom. Vrlo je važno je depilirati se barem 36 sati prije nego što krenete koristiti ovaj proizvod i testirati ga prije nego što ga nanesete na cijele noge kako biste bili sigurni da nećete dobiti nikakvu reakciju.
Navodno dobro djeluje i na koži koja ima psorijazu, ekceme i druga osjetljiva stanja, a jedina neugodna stvar je miris, koji zna biti jako intenzivan, no, ako će nam održavati kožu glatkom i bez uraslih dlačica, za svega jedan dolar preko Amazona – može.

Foto: Pexels