Provjerite jeste li spremni za brak

by | 31 svibnja, 2013

Kada se odlučite stati pred oltar, to obično bude u trenutku dok ste zaljubljeni, ali kada prođe zaljubljenost, ostaje vam jedino ljubav koja se stvori između dvoje ljudi. U nastavku članka provjerite jeste li spremni za brak.

1. Kada ste s nekim godinu dana i odlučite se za brak, prvo razmislite jeste li spremni s tom osobom biti do kraja života. Ako vas straši sama pomisao na to, odmah odustanite.

2. Prije nego što se odlučite za brak, prvo porazgovarajte s partnerom o važnim pitanjima u vašem životu. Krenite od toga želite li oboje djecu i jeste li spremni odreći se nekih stvari jedno zbog drugog.

3. Morate imati podršku prijatelja i obitelji, jer bez njih nećete moći mirne duše ući u brak.

4. Jako je važno da imate iste interese u životu, jer oni povezuju dvoje ljudi. Morate voditi računa o tome želite li iste stvari kako vam se ne bi dogodilo sutra da se on želi preseliti u neki drugi grad, a vi želite ostati na istom mjestu.

5. Morate voditi računa o tome uviđate li mane svog partnera i smetaju li vam one zaista. Ako ih još ne uviđate, onda ste zaljubljeni, ali kada zaljubljenost prođe, možda vam njegove mane počnu smetati.

6. Bitno je da se vaši prijatelji i obitelj dobro međusobno slažu, jer ako to ne bude funkcioniralo, neće ni vaš brak.

7. Budite sigurni da ste preboljeli bivše.

8. Budite spremni na teške trenutke i razne prepreke u kojima ćete se naći kada s nekim stupite u brak.

9. Nemojte razmišljati samo o vjenčanju. Sjednite i razmislite o tome kako će vaš brak izgledati.

10. Nemojte prerano ulaziti u brak. Morate prvo dobro upoznati jedno drugo.

11. Nikako se ne smijete udati samo zato što ste već u godinama i mislite da se morate udati, jer svi su vaši prijatelji u braku osim vas.

12. Ako se tješite da se lako možete razvesti ako vaš brak ne uspije, nemojte se nikako upuštati u to.

Izvor: ljepota.ba