Pronašli smo najbolju dubinsku njegu za plavu kosu

by | 22 veljače, 2021

Iako kažu da se plavuše najbolje zabavljaju, svaka plavuša reći će vam da je održavanje lijepe plave boje ravno znanstvenoj fantastici uz prilično visok budžet.

Osim što zahtijeva puno brige, posvjetljivanje kose može dubinski narušiti strukturu kose, stoga ne čudi i da se većina pretraživanje na Googleu kad je riječ o boji kose svodi na to kako ne oštetiti kosu posvjetljivanjem i koje su najbolje maske za posvijetljenu kosu. Blond kosa je rastući trend u svijetu, što dokazuje i činjenica da 2/3 žena u svijetu posvjetljuje kosu. Sukladno tome, bitno je naglasiti da posvjetljivanje može utjecati na gubitak masnih kiselina čineći kosu oštrom na dodir, suhom i neelastičnom; podložnija je lomljenju jer posvjetljivanje otvara kutikule kako bi posvjetljujući agensi penetrirali u vlakno pritom ga oštećujući. Upravo zato, “blondinama” je bitna ekstra njega uz redovito šišanje. Naravno, bitno je naglasiti da je prelazak iz tamne u svjetliju nijansu svakako neophodno prepustiti vrhunskim stilistima odnosno frizerima kako biste bili sigurni u krajnje besprijekorne rezultate.

Posvjetljivanje kose je raznoliko – može biti učestalo za održavanje blond kose, ono s prirodno tamnom bazom i pred-posvjetljivačem, visokim razvijačima i mnogobrojnim aplikacijama (što može oštetiti kosu zbog agresivnih tretmana), te prirodno zahtjevnom kosom koja ima pojačanu isušenost i treba joj dodatna njega. Kako bi doskočili tom problemu, brend Kérastase je izbacio liniju posebno formuliranu za plavuše kojima je nužna iznimno jaka njega. Riječ je o liniji Blond Absolu CicaExtreme koja garantira 94 % snažniju i 84 % hidratiziraniju kosu. S obzirom na to da sadrže visoku koncentraciju hijaluronske kiseline i ekstrakt runolista koji je poznat po izuzetnoj otpornosti na klimatske i ekološke promjene, ovi proizvodi garantiraju pravilnu njegu i zaštitu već oštećene plave kose.

Naša su preporuka za sve one plavuše koje muku muče sa suhoćom kose:

Kupka CicaExtreme – hidratizirajuća kupka u kremi koja smanjuje trenje prilikom pranja kose.

Maska CicaExtreme – ojačavajući tretman za obnovu kose nakon procesa posvjetljivanja

Serum CicaNuit koji intenzivno objavlja vlakno tijekom noći, umanjuje ispucale vrhove i trenje kose.

Cicaplasme – hidratizirajuća zaštita od topline.

Ulje Cicaextreme za jačanje kose.

Foto: PR