Najbolji proizvodi za samotamnjenje pomoću kojih ćete zadržati boju ove jeseni

Najbolji proizvodi za održavanje tena

by | 24 listopada, 2021

Za sve nas koji ne živimo na moru, ljeto je već itekako završilo, a ten nam je već naveliko počeo blijedjeti.

No postoje opcije. Iako su proizvodi za samotamnjenje na skliskom terenu kad je njihova reputacija u pitanju, vjerujte nam na riječ kad kažemo da dobri proizvodi za samotamnjenje i pravilno nanošenje ne ostavljaju mrlje po tijelu. Danas postoje opcije s boljim formulama i prirodnijim bojama nego što su bile prije. Što manje DHA (aktivni sastojak u proizvodima za samotamnjenje) ima, a ostali sastojci su hidratantniji, to ćemo bolji sjaj i boju dobiti.

Vjerojatno najveća inovacija u svijetu proizvoda za samotamnjenje su kapi za samotamnjenje jer su jako jednostavne za korištenje, a možete ih jednostavno dodati u losion ili mlijeko za tijeko kako bi dobili najbolji mogući ten. Jednako tako funkcioniraju i one za lice – samo ih stavite u hidratantnu kremu za lice na kraju rutine tijekom noći i to je sve. Također, oni koji vole sve raditi u pokretu – najbolje da izaberu mist za samotamnjenje koji će posprejati ispod šminke i uživati u danu dok se razvija ten.
Apsolutni je plus ako vidite da proizvodi sadrže Aloe veru i/ili vitamin E jer oni dodatno hrane i hidriraju kožu. Ono što je bitno napomenuti je da ako koristite proizvod za samotamnjenje tijela na licu – ono će potamniti više od tijela, zbog čega je jako bitno da koristite specijalizirani proizvod za lice koji je formuliran tako da odgovara koži lica.

Ako se još uvijek tradicionalno držite losiona za samotamnjenje, bitno je da izbjegavate tople kupke (samo tuširanje dolazi u obzir). Nemojte zaboraviti razmazati losion po koljenima, laktovima i zglobovima te ga slobodno pomiješajte s malo običnog losiona za tijelo.

Svakako prije nego što počnete nanositi proizvode za samotamnjenje odradite dobre pilinge kako bi vam koža što bolje upijala proizvode. U nastavku vam donosimo izbor najpraktičnijih.

Najbolji proizvodi za samotamnjenje

Foto: fizkes via Getty Images, PR