Problemi koji nastaju pri oblikovanju obrva

by | 17 ožujka, 2014

Lijepo i pravilno oblikovane obrve ukras su na ženskom licu. Međutim, ako negdje zabrljate, ishod može biti potpuno suprotan. Make-up stručnjakinja i ‘kraljica obrva’ Tracie Giles nudi trikove kako da izbjegnete užas od obrva.

obrve

Neujednačene obrve

Iako poslovica kaže: ‘Obrve trebaju biti sestre a ne blizanke’, ima puno obrva koje izgledaju kao da uopće ‘nisu u rodu’. Prilikom oblikovanja obrva ravnajte se prema unutrašnjim i vanjskim rubovima očiju i pokušajte da budu što simetričnije.

Obrve kojih više nema

Ako ste pretjeranim čupanjem obrva ostali bez njih, u tom slučaju razmislite o trajnom make-upu. Bilo bi dobro ne dovesti se u ovakvu situaciju, stoga pokušajte izbjeći pretjerano čupanje obrva dok još možete. Održavajte ih u što prirodnijem izgledu uz sitne dorade.

Pretanke obrve

Ovo se može dogoditi s godinama i to je sasvim prirodna pojava. I ovo možete izbjeći tako što ćete obrve održavati u što prirodnijem izdanju uz tek malo oblikovanja da bolje pristaju vašem licu.

Obrve koje su predebele

Predebele obrve više će doći do izražaja od očiju i ostalog na licu što bi trebalo istaknuti. Kao što pretanke obrve mogu potpuno transformirati lice na neželjeni način, isti učinak mogu imati i predebele obrve. Različiti oblici obrva pristaju različitim ljudima. Mlađe žene teže glamuroznijem izgledu, a one starije htjet će oblikovati obrve tako da vizualno ‘podignu’ njihove oči kako bi izgledale mlađe.

Obrve pogrešne boje

Presvijetle ili pretamne obrve na vašem će licu odudarati i neće uspješno uokviriti lice. Boja obrva treba biti prilagođena boji kose i boji vaše kože. U odabiru idealne boje pomoći će vam stručnjaci, nemojte s ovim sami eksperimentirati.

Izvor: magazin.net.hr

Foto: freedigitalphotos.net