Problemi koje donosi brak: Naučite kako se nositi s njima

by | 28 lipnja, 2013

Brak ima puno pozitivnih karakteristika. Niste sami, živite s najboljim prijateljem i postoji netko tko će vam biti podrška. Iako brak ima mnoge pozitivne strane, postoje i teške situacije. Problematične situacije vrlo brzo nakon ulaska u bračnu luku izađu na vidjelo i često se, nažalost, opet pojave. Naučite kako se nositi s njima. Evo nekoliko stvari koje se pojavljuju kao problemi među partnerima:

Novac

Teško je na početku se naviknuti na zajednički račun i pravdanja zašto ste podigli novac i na što ste ga potrošili, a da se prethodno niste posavjetovali s drugom stranom.

Neovisnost

Kao što je super da je netko uvijek uz vas, isto tako se treba naviknuti na tu situaciju. Osjećaj je istovremeno i lijep i težak. Teško je, jer shvaćate da više niste neovisni i samostalni.

Zabava

Iako se slažete u mnogim stvarima, postoje i “sitnice” oko kojih se ne možete dogovoriti. Primjera radi, zanimaju vas različite emisije na televiziji, pa neprestano morate tražiti kompromis. Naviknite se.

Bitke zbog posla

Koplja će se među bračnim partnerima lomiti i zbog njihovih karijera i poslova. Često će se po dolasku kući raspravljati tko je imao teži dan na poslu i tko bi zbog toga trebao preuzeti većinu kućnih poslova.

Osobne stvari

Nerijetko ćete se porječkati i oko nakupljenih stvari. Vama će možda smetati to što je garaža ili šupa pretrpana raznim stvarima, a njemu će smetati što se vi ne želite riješiti starih stvari iz ormara koje više ne nosite.

Obiteljska okupljanja

Roditelji će vas uvijek pozivati na razna slavlja i ručkove. Tada morate uvesti raspored kako se ni jedna strana ne bi osjetila zapostavljenom.

Kućni poslovi

Ovi poslovi ne obavljaju se sami od sebe. Dogovori oko podjele kućnih poslova nerijetko mogu prerasti u svađu.

Odgoj djece

Vi ste možda odgojeni na jedan način, a partner na drugi, stoga se način odgoja djece može itekako razlikovati. Najvjerojatnije ćete učiniti par pogrešaka dok se ne usuglasite i ne uhodate.

Intimnost

To je teška bračna borba. Ako u tom dijelu nema harmonije među partnerima, vjerojatno će se sukobljavati i na ostalim područjima.

Životne razlike

Vi možda niste aktivan tip, pa najčešće jedete voće i povrće, dok je vašem partneru fizička aktivnost jako bitna, a obrok bez mesa ne smatra obrokom. Te razlike također mogu dovesti do sukoba i važno je da se na pravi način izborite s njima.

Izvor: magazin.hr