Probleme u braku možete riješiti strategijama za bolji i čvršći odnos

by | 27 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ljubav je jednako izbor kao i emocija. Taj izbor znači zrelost i jasno promišljanje gdje se nalazi vaš brak.

Mnogi dobri brakovi prolaze različite krize jer ponekad zaboravimo koliko je truda potrebno da bi veza između dvoje ljudi bila zdrava i uspješna. Ako želite riješiti svoje probleme savjetujemo da razmislite i pronađete pravu strategiju za rješenje problema:

1. Okružite se ljudima koji su u zdravim vezama

Neki od negativnih obrazaca koji i vi možda imate možda imaju i vaši prijatelji. Okružite se ljudima koji poštuju brak i gdje postoji široka podrška za vaše rješavanje problema.

2. Odaberite ljubav

Ljubav je jednako izbor kao i emocija. Taj izbor znači zrelost i jasno promišljanje gdje se nalazi vaš brak.

3. Počnite ispočetka

Pozovite supruga/suprugu na spoj. Kada ste posljednji put razgovarali satima ili ste dobili/dali poljubac koji niste očekivali. Budite zaigrani jedno prema drugome.

4. Potražite pomoć

Kažete da nemate novaca za ovaj proces? Razmislite koliko bi vas stajao razvod. Većina savjetovanja ne traje godinama jer je vrlo važno potaknuti komunikaciju.

5. Promijenite obrasce ponašanja

Uvijek se vratite kući ljutiti? Uvijek raspravljate oko odluka koje su vezane za djecu? Pokušajte se složiti s njezinim/njegovim odlukama i podržati partnera i možda ćete shvatiti da je puno lakše razgovarati s te početne točke, kako piše RTL.hr

IZVOR: N1.HR