Pripremili smo vam 21 zadatak koji će vas natjerati na to da se zaljubite u sebe same

by | 6 veljače, 2021
mjesec zaljubljenih

Zagazili smo u veljaču, mjesec crvenih ruža, slatkih bombonijera i ostalih poklona te znakova pažnje kojima iskazujemo ljubav.

No bez obzira na to jeste li nepopravljivi romantičari ili osobe koje 14. veljače odavno ne obilježavaju niti mu pridaju pažnju, u veljači 2021. godine Valentinovo trebate obilježiti zbog sebe. 2020. godina svima je bila teška, a siječanj 2021. nije magično odnio sve probleme, neizvjesnosti te osjećaje izgubljenosti koje su nam donijeli potresi i pandemija. Upravo zbog toga, veljaču proglasite mjesecom nježnosti i ljubavi prema sebi samima.

Kako bismo vam pomogli u tom naumu, osmislili smo 21 zadatak za preostala tri tjedna veljače. Sve što trebate je dobra volja i ljubav koju ste spremni uložiti u vlastito biće. Ono što naš “Dnevnik nježnosti” razlikuje od drugih ovakvih izazova, činjenica je da na njega trošite samo jedan zadatak dnevno, za što vam neće trebati puno vremena. Ako se želite dodatno angažirati, uz “check-listu” koju ćete pronaći u nastavku, možete pripremiti i dnevnik (ili običnu bilježnicu) u koji ćete zapisivati misli nakon odrađenog dnevnog zadatka.

Cilj tih zadataka je upoznavanje sa sobom samima te iskazivanje ljubavi i nježnosti na nešto drukčiji način. Ovo Valentinovo mislite na sebe, a neka 2021. godina bude u znaku samopoštovanja, rasta i zadovoljavanja vlastitih emocionalnih potreba. I nemojte zaboraviti, ljubav prema sebi stvara veće razumijevanje i snažniju ljubav prema drugima.

Prvi tjedan

*dodatno – ako želite, nakon svakog dana zapišite kako ste se osjećali nakon odrađene aktivnosti

 

Drugi tjedan

 

*dodatno – ako želite, nakon svakog dana zapišite kako ste se osjećali nakon odrađene aktivnosti

 

Treći tjedan

 

*dodatno – ako želite, nakon svakog dana zapišite kako ste se osjećali nakon odrađene aktivnosti

 

Foto: Ponomariova_Maria/Getty via Guliver