Kako pripremiti kožu za šminkanje i dobiti zaglađen i sjajan izgled?

Osnovni korak rutine

by | 28 prosinca, 2021

Nema te šminke koja će zablistati na licu ako koža nije dobro pripremljena, bilo da se radi o dnevnom looku ili teškom make-upu za doček.

I shvaćamo da u nedostatku vremena samo tražimo brzo i učinkovito rješenje, no upravo zbog tih preskakanja i dolazi do make-upa koji nikako da izgleda dobro kao s reklame. A vjerujte nam, uz dobru svakodnevnu njegu kože i pripremu kože prije šminkanja – možete dobiti look kakav želite. Zbog dobre pripreme kože, šminka će izgledati prirodno i make-up će dulje trajati, s cijela tajna leži u nekoliko koraka – čistom licu, dobrom toniku, maski ili ampuli, pilingu i hidriranju.

Prvi korak u rutini svima bi trebao biti čistač za lice, neovisno o tome nanosite li šminku poslije ili ne. On će ukloniti višak ulja ili nečistoće s površine kože, no svakako obratite pažnju da ne koristite one koji isušuju kožu. Svakako, kod ovog koraka bitno je napomenuti kako je jednako bitno da redovito (barem jednom u dva mjeseca) idete na mehaničko čišćenje lica te na tjednoj bazi radite pilinge koji će odstraniti odumrle stanice kože.

Drugi korak može vam se činiti suvišan, ali tonik za lice poboljšava pH vrijednost kože, umiruje ju i daje joj svjež izgled, zbog čega je bitno nanositi ga i na dnevnoj bazi, no posebno prije svoje make-up rutine. Odaberite tonik koji nije agresivan, već je hidratantnan ili umirujuć te sadrži vitamine prije nego kiseline.

Treći korak su serumi i maske za lice koje će, bilo da stavite samo okoločne, sheet ili ampulu za lice, osvježiti i intenzivno nahraniti lice te ga idealno pripremiti za nanošenje korektora, pudera i drugih proizvoda. Zbog ovog koraka imat ćete sjajnu kožu poput onih na reklami i šminka će na vama izgledati zdravo.

Dodatno hidriranje je zadnji korak kojim ćete “zaključati” sve što ste do sada nanijeli. Odlučite se za kremu koja je lagana, neće vam “gušiti” kožu, ali će odgovarati vašem tipu kože i dubinski je hidrirati.
Nakon što završite sve korake, pričekajte barem 30-ak minuta kako bi se proizvodi upili u kožu i možete nastaviti sa svojom make-up rutinom.

Foto: LightFieldStudios via Getty Images