PRIJAVITE SE NA FAMILY RADIONICE ZA TRUDNICE! Family radionice nude sasvim drukčiji pristup pripremi za porod – male, interaktivne radionice su izvrsna prilika da sudionice saznaju sve što ih zanima

by | 24 siječnja, 2020

Kroz 7 radionica sudionice će proći kroz sljedeće teme:

Zdravlje i njega trudnica – njega iznutra i izvana koja uključuje njegu kože, zdravu prehranu trudnica i prenatalne dodatke prehrani. Tijekom prvih 12 tjedana trudnoće potrebno je uzimati folnu kiselinu. Njezin nedostatak može prouzročiti oštećenja neuralne cijevi, ali se ne smije pretjerati s količinom jer utječe na apsorpciju vitamina B12. Osim toga, sudionice će imati prilike provjeriti s mag. farmacije koje lijekove u trudnoći smiju koristiti, a koje je bolje zamijeniti sigurnijim lijekovima te zašto se u prva tri mjeseca ne preporučuje uzimati nikakve lijekove. Također će saznati sve o vođenju trudnoće i koje pretrage mogu očekivati.

Fizička priprema za porod – polaznice će saznati sve o vježbanju u trudnoći, koja vrsta masaže je preporučljiva u trudnoći i na koji način pomažu Kegelove vježbe. Kegelove vježbe su jednostavne, a njihovo izvođenje se preporučuje ujutro i navečer, u trajanju od 5 minuta. Mogu olakšati porod i razdoblje nakon poroda, samo je bitno izvoditi ih pravilno. Sudionice će saznati sve o akupunkturi kao pripremi za porod. Akupunktura opušta trudnicu i smanjuje stres, opušta zdjelicu i poboljšava nalaz na vratu maternice.

Porod – polaznice će saznati koje su sve faze poroda, kako pravilno disati tijekom poroda, koje medicinske intervencije postoje tijekom poroda i u kojim slučajevima se primjenjuju. Također će saznati i koje su sve dostupne metode olakšanja boli. Za početak, najvažnije je opuštanje jer ono umanjuje bol dok ga strah i napetost povećavaju.

Strahovi u trudnoći i priprema za porod – strah od poroda je jedan od najčešćih strahova trudnica jer je nemoguće izravno utjecati na ishod istoga. Često je uzrokovan prethodnim iskustvima poroda ili tuđim iskustvima, a i strahom od nepoznatog. Polaznice će naučiti metode opuštanja i meditacije i saznati sve o hipnoporodu. Hipnoporod koristi tehnike disanja, duboko opuštanje, pozitivne afirmacije i vizualizacije koje budućim majkama umanjuju strah, a onda i porođajnu bol.

Babinje – babinje definiramo kao razdoblje koje traje između 6 i 8 tjedana nakon poroda, a obilježava ga cijeljenje rane, učestalo mokrenje po noći, stezanje maternice i druge jednako neugodne pojave. Smatra se da je to optimalno vrijeme u kojem bi se majka trebala oporaviti i snaći u svojoj ulozi. Polaznice će saznati što ih još očekuje u babinju i na koji način mogu olakšati ovo divno, ali teško razdoblje.

Njega novorođenčadi – na ovoj radionici polaznice će saznati što pripremiti za novorođenče i kako ga njegovati. Kemikalije, mirisi i boje u odjeći, deterdžentima i proizvodima za njegu kože mogu uzrokovati iritaciju kože, suhoću i osipe kod novorođenčadi. Međutim, može se učiniti puno da se dijete zaštiti od ovih kožnih problema, i to specijaliziranim proizvodima za njegu djeteta i dječjeg rublja. Osim o pravilnoj njezi, polaznice će saznati i što je babyhandling i moći pitati sve što ih zanima.

Dojenje – kako bi se mogle na vrijeme informirati i pripremiti, polaznice će saznati sve što ih zanima o dojenju (i podijeliti s grupom sve nedoumice koje možda imaju) i dohrani u slučaju da ne mogu ili ne žele dojiti. Da bi dojenje bilo učinkovito, bitno je ispravno držanje i podupiranje bebe, a u slučaju dohrane treba biti pažljiv prilikom odabira adaptiranog mlijeka.

Radionice će se održavati dva puta tjedno po 2,5 sata. Moguće je sudjelovanje u kompletnom ciklusu radionica, ali i u pojedinim radionicama.

Cijena:

Kompletan ciklus: 1.800 kn

Pojedina radionica: 300 kn

Ciklus radionica počinje 1. 2. 2020.

Na [email protected] možete dobiti sve dodatne informacije i rezervirati termin.