Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji

by | 22 siječnja, 2020

ISTINITE PRIČE O IZNIMNIM DJEČACIMA KOJI SU PROMIJENILI SVIJET, A DA PRITOM NISU UBIJALI ZMAJEVE…

ČUDESNA ZBIRKA 100 ILUSTRIRANIH PRIČA O POZNATIM I MANJE POZNATIM MUŠKARCIMA I DJEČACIMA, POVIJESNIM LIKOVIMA ILI TVOJIM SUVREMENICIMA, KOJI SU SUOČENI S NEVOLJAMA I PREDRASUDAMA IZAŠLI KAO POBJEDNICI TE SU KRŠEĆI PRAVILA USPJETI POSTIĆI NEZAMISLIVO.

Ovo je jedna od onih rijetkih knjiga koja može promijenit nečiji život. Ona odgaja nove generacije dječaka koji se usuđuju biti drugačiji.“ Benjamin Zephaniah, glazbenik i pisac

Princ na bijelom konju, neustrašivi lovac, nestašni zafrkant… To su vrlo često uzori s kojima se dječaci susreću u današnjim filmovima i knjigama koji uglavnom promoviraju stereotipnu ideju muževnosti. No što ako si introvertirano dijete? Ako ti je knjiga draža od mača? Ako želiš zaplakati kad se osjećaš tužnim ili ljutim? Ako se želiš odijevati drugačije?

Knjiga Priče za dječake koji su se usudili biti drugačiji nudi ti alternativu. Čudesna je to zbirka stotinu sjajno ilustriranih priča o poznatim i manje poznatim muškarcima i dječacima, povijesnim likovima ili tvojim suvremenicima, kojima je svima zajednička osobina da su suočeni s nevoljama i predrasudama izašli kao pobjednici te da su kršeći pravila uspjeli postići nezamislive nove stvari. Između ostalih, među njima ćeš pronaći Daniela Radcliffa, Galilea Galileija, Nelsona Mandelu, Louisa Armstronga, Louisa Braillea, Lionela Messija, Jamieja Olivera, Beethovena, Baracka Obamu, Jesseja Owensa, Mahatmu Gandhija – različite heroje iz svih područja života i sa svih strana svijeta.

Želim pomoći dječacima da postanu bolji, sretniji muškarci te pokrenuti razgovor o tome što smatramo muževnim. Želim preispitati ideju da biti emocionalno otvoren znači biti slab, pokazati da i muškarci smiju biti ranjivi i nježni te ukazati na to koliko hrabrosti treba da bi bio različit.“ Ben Brooks, autor