Evo zašto je preskakanje užeta najbolji trening koji možete raditi kod kuće

by | 19 rujna, 2020

Deset minuta preskakanja užeta istopit će kalorija kao otprilike pola sata trčanja, a sve što vam treba je samo uže i dobra volja – čak ne morate izlaziti iz kuće da biste trenirali redovito.

Mnogi su kao djeca preskakali uže iz zabave, no tijekom odrastanja ta je navika polako nestala, što je velika šteta.

To je odlična vježba kojom ćete razgibati i ojačati cijelo tijelo. Preskakanje užeta jača mišiće na nogama, trbuhu, rukama, leđima i ramenima. U 10 minuta sagorijeva kalorija kao otprilike pola sata trčanja. Također, poboljšava srčanožilni sustav i ravnotežu, reflekse i koordinaciju.

Prednost preskakanja užeta je i u tome što to možete raditi bilo gdje i bilo kada, sve ovisi o vama. To može biti u kući, na dvorištu, u parku, na plaži…

Za početak je bitno nabaviti uže dovoljne dužine što se određuje po tome koliko ste visoki. Najbolje ga je kupiti u dućanu da sportskom opremom i zamoliti trgovca za pokoji savjet – da uže bude napravljeno od dobrog materijala te da su vam ručke ugodne za držanje.

Vježbati je najbolje bosonog ili u obući tankih, savitljivih potplata.

Tijekom vježbanja važno je glavu držati uspravno i gledati prema naprijed. Laktovi se drže blizu tijela, a koljena su lagano savijena. Ručke se drže više prstima nego dlanovima, a uže se vrti pomoću zapešća.

Dok ga preskačete, odskakujte i dočekujte se na tlu prstima – neka vam pete ne dodiruju pod. Skakati ne bi trebali previše visoko, nego onoliko koliko je dovoljno da se uže preskoči, kako prenosi healthylifeboxx.com.

izvor: 24sata.hr

Photo by Element5 Digital on Unsplash