Prelijepa Ivana Ergić otkriva tajne svoje ljepote

by | 8 listopada, 2013

Bivša Miss Hrvatske 2006. Ivana Ergić ekskluzivno za čitatelje “Ljepote&zdravlja” otkriva tajne svoje savršene linije i zašto je na ovim prostorima jedan od najtraženijih modela.

1. Draga Ivana, kad je započela tvoja uspješna karijera modela?

“Sve je započelo sasvim slučajno kad me gđa Ljiljana Stamenković pozvala da dođem u njezinu modnu agenciju u Šibenik te da razmislim o tome da se prijavim na izbor za Miss Hrvatske. Iskreno, tada mi nije bilo jasno kako ona mene vidi na tom izboru jer ja se nisam vidjela. Moj profil jednostavno nije spadao u tu kategoriju, a imala sam i jako kratku kosu i općenito bila u drugom điru, ali, eto, očito je bila u pravu, jer sam te godine upravo ja postala Miss Hrvatske 2006.”

2. Kako ti je pobjeda na Izboru Miss Hrvatske promijenila život?

Jako mi se promijenio život. Od nepoznate djevojke postala sam u jednoj večeri najtraženije lice u zemlji, tako da mogu reći da mi se zaista dogodila velika prekretnica u životu.

3. Smatraš li da izbori ljepote mogu biti odskočna daska djevojkama i dečkima?

Naravno da mogu, ako oni to znaju iskoristiti, ali sve ovisi o tome koliko su ambiciozni, što žele u životu, stoga mislim da im to definitivno može jako pomoći, jer ja sam svoju pobjedu super iskoristila.

4. Sloviš za jednu od najljepših žena s ovih prostora, imponira li ti to?

Hvala na komplimentu, a nekako sebe ne doživljavam tako, jer sam jako samokritična i znam da uvijek može bolje, ali naravno da mi imponira kad mi komplimentiraju, mada više uživam u pohvalama svog rada kada svojim djelima pomognem nekome ili ga uveselim.

5. Imaš savršenu liniju, kako je održavaš?

“Imam sreću što mi je dečko sportaš i što me svakodnevno potiče na vježbanje, jer nikad nisam bila luda za teretanom, ali u zadnjih par godina postala sam ovisna o njoj, jer, jednostavno, kada vidite napredak, to vas tjera da se dovedete u najbolju liniju.”

6. Smatraš li da je prehrana presudna za idealnu liniju?

“Nažalost je, jer ja obožavam nezdravu hranu, ali u zadnje vrijeme shvatila sam da me to može samo odvesti na krivi put, stoga sam uzela stvari u svoje ruke i promijenila prehranu, jer jednostavno vidim promjenu nabolje. A kako smo mi žene sklone celulitu, obavezno se prepustim LPG EndermoLab tretmanima koji mi savršeno uklone sve neželjene masnoće.”

7. Znači, pobornica si kozmetičkih salona ili sam svoj majstor?

“Nisam baš pobornica, jer svi obećavaju nešto da će se dogoditi nakon tretmana ali ništa od toga, dok prošle godine u Derma Nova salonu u Šibeniku nisam otišla na LPG EndermoLab tretman i zaista uvidjela odlične rezultate, koje zaista mogu preporučiti svima, jer su jednostavno savršeni.”

8. Bez kojeg preparata ne možeš zamisliti dan?

“Iskreno, ono bez čega ne mogu je Nivea krema za dan, te ni sama ne vjerujem koliko mi je koža naviknuta na tu kremu i nijedna mi druga ne odgovara. Isprobala sam i najskuplje, ali jednostavno ova mi odgovara u potpunosti i zaista sam joj vjerna, dok tijekom dana obavezno nosim maskaru i tekući puder.”

9. Tvoja idealna njega za lice?

“Redovito odem na tretman kisikom, gdje se u kožu lica unose nanotehnološki aktivni sastojci kozmetike koji prodiru u kožu i ciljano djeluju na problematične zone. Tretman djeluje i protiv akni, a tijekom ljeta posebno protiv hiperpigmentacija i mrlja od sunca.”

10. Tvoj savjet za naše čitateljice kako održati predivan ten?

“Jako je bitno, drage moje, da jako dobro čistite i hranite kožu lica. To je ionako prvi i osnovi korak svake od nas, jer koža pamti. Posebno dajem savjet mladim djevojkama da nikad ne idu spavati s make-upom, jer koža onda ne diše i lako dolazi do problema na koži, što posebno potiče stvaranje akni. Jako je bitno da pronađete odgovarajući puder, ali ne pretežak, da vam ne zatvori pore lica, jer koža mora disati. Stoga čak preporučujem da se pronađete i u toniranim kremama, jer su i one veliki hit na tržištu mada nemaju super pokrivenost, ali daju vam dodatnu vlagu i hidrataciju.”

11. Ivana, kako se vidiš u budućnosti?

“Vidim se u poslovnom svijetu definitivno, stoga mi je cilj završiti fakultet i posvetiti se tom pozivu, ali i nastaviti se baviti usput modelingom.”

12. Smatraš li da se od modelinga može dobro zarađivati?

“Danas, nažalost, teško, jer nema više revija kao nekada, ali do prije par godina se super zarađivalo. Ipak, i u ovim teškim vremenima treba prepoznati priliku i iskoristiti ju.

13. Tko ti je uzor u životu?

“Nemam uzora u životu jer volim sama donositi odluke… Imam predivne roditelje koji su uvijek uz mene i koji su mi isticali prave vrijednosti koje sad cijenim i kod drugih ljudi, a to mi je najvažnije.”


Razgovarao: Alen Ljubić, urednik ljepote
Foto: S.Josipović