Predstavljanje nove kolekcije naočala Cutler&Gross u Ghetaldus optici

by | 13 prosinca, 2019

Osnovan 1969. godine, britanski brend luksuznih naočala Cutler&Gross kombinira vrhunsku talijansku izradu i eklektičan britanski dizajn.

Već desetljećima, okviri Grahama Cutlera i Tonyja Grossa poznati su po svojoj nezamjenjivoj reputaciji i stilu, a kao takvi mnogi modeli naočala pronašli su se u kolekcijama i velikog broja svjetskih celebrityja.

Ovom kreativnom dvojcu, danas ambasadorica i glavna dizajnerica Marie Wilkinson, pridružila se 1982. godine. Uvrnuti ali opet potpuno prirodan osjećaj za trendove, boje i sâm dizajn Marie je prvi puta pokazala 1983. godine, kad je Cutler & Gross prvi put predstavio kolekciju naočala, ručno izrađenih u Cadoru, Italiji.

Ovoga četvrtka Marie nam se pridružila u prodavaonici Ghetaldus optike – Ban centar te u intimnoj blagdanskoj atmosferi osobno predstavila novu kolekciju Cutler&Gross naočala, a uz osebujnu Marie na ovom druženju pridružili su nam se i naši dragi suradnici i novinari.

Nova kolekcija prirodni je nastavak eklektičnog, nadrealističkog dizajna te je još jedan dokaz statusa ovog brenda na tržištu kad je u pitanju luksuz, kvaliteta i različitost svakog od modela iz kolekcije.

Kada se pak vratimo u povijest brenda i prvi model u kolekciji naziva 0101 zajedno uz mnoge druge predstavljen je na Pariškom tjednu mode. Do danas tradicija se nastavila, a uz Pariški, modele Cutler&Gross možemo vidjeti i na tjednu mode u Milanu.

Redizajn povijesnog okvira francuskog brenda Fidela, kojeg je nosila Audrey Hepburnu filmu Charades iz 1963. godine obilježila je 1987. godinu, a nakon toga svjetski poznata klijentela je samo rasla.

Iggy Pop, Madonna, Sting, Princeza Diana, Grace Jones i mnogi drugi prepoznali su jedinstvenost i kvalitetu ovog britanskog brenda luksuznih naočala.

Od 2001. godine do danas brend je surađivao sa svjetski poznatim dizajnerima (Victoria Bechkam, Rei Kawakubo’s – Comme Des Garçons, Giles Deacon, Maison Martin Margiela…), otvorio dućane u najvećim svjetskim gradovima, a danas brend Cutler&Gross možete pronaći i u Ghetaldus poslovnicama diljem Hrvatske (Zagreb- Ban Centar,Gajeva, Arena Centar) Osijek, Rovinj, Split- Voćni trg, te Split City Centar One) te uskoro i na www.ghetaldus.hr

Unatoč polustoljetnoj tradiciji, ovaj renomirani fashion brend luksuznih naočala ne posustaje s diktiranjem novih trendova u svijetu naočala te nas iznova oduševljava novim kolekcijama.