Pramenovima osvježite kosu

by | 17 siječnja, 2014

Ako želite osvježiti kosu, a da je ne morate bojati, pramenovi su pravo rješenje za vas. Ova tehnika bojenja kose odličan je način da se poigrate različitim nijansama, ali tada vodite računa u biranju one koja će odgovarati vašem tenu i očima. Pramenovima se mogu osvježiti sve boje kose, mogu imati i više tonova. Ove sezone ne postoje posebna pravila kada je izbor boja u pitanju, a moderni su i široki i uski pramenovi.

Za smeđu kosu frizeri preporučuju pramenove nijanse konjaka, meda, bakra, kao i zlatne odsjaje, ali samo na krajevima. Plavušama najbolje pristaju tonovi karamele i nijanse plave od bež do boje pijeska, koje osobito lijepo stoje uz svijetle oči. Crnokose i brinete najljepše su s pramenovima boje čokolade, lješnjaka. Za crvenokose preporučuju se ljubičasti i smeđi tonovi.

I ove zime moderni su cik-cak i pramenovi poprijeko, koji dobro stoje na kratkoj i dugoj kosi. Ako ne želite veću promjenu, već diskretno nijansiranje, vaš izbor može biti i “sunce u kosi”, pramenčići za nijansu svijetliji od vaše prirodne boje.

Izvor: novosti.rs