POZNATI GLUMAC George Clooney vraća se na male ekrane

by | 18 siječnja, 2018
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Američki glumac i redatelj George Clooney vraća se na male ekrane u novoj seriji “Kvaka-22”, adaptaciji romana Josepha Hellera, koju će producirati, režirati i u kojoj će imati jednu od uloga, punih 20 godina nakon odlaska iz američke hit serije “Hitna služba” piše 100posto.hr

“Seriju će činiti samo šest epizoda”, izjavila je za Hollywood Reporter Amy Powell, ravnateljica studija Paramount Televisiona, koja producira seriju u suradnji s produkcijskom kućom Anonymous Content.

U tijeku su pregovori s platformom za video-difuziju Hulu, kako je rekao za AFP izvor blizak projektu, potvrdivši informacije objavljene u američkim medjima.

Amy Powell kaže da će dvostruki oskarovac za sudjelovanje u seriji po epizodi dobiti oko milijun dolara.

Clooney će prvi put nakon 20 godina i uloge dr  Douga Rossa u TV seriji “Hitna služba”, koja ga je vinula među holivudske zvijezde, ponovno nastupati u jednoj TV seriji.

Hellerov satirični ratni roman prvi je put objavljen 1961., a radnja mu je smještena u vrijeme Drugoga svjetskog rata. Adaptaciju romana za veliko platno 1970. godine snimio je Mike Nichols.

Fabula romana prati priču Yossariana, bombardera ratnog zrakoplovstva i druge likove, koji na otoku Pianosi blizu Italije pokušavaju napustiti vojsku prije moguće pogibije.

IZVOR: 100POSTO.HR