POZNATE OSOBE koje su se borile s neplodnošću i na kraju uspjele

by | 29 studenoga, 2017

View this post on Instagram

#flashbackfriday ?

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Chrissy Teigen i John Legend

Vjenčali su se 2013. Pokušavali su godinama dobiti bebu, ali nikako nisu uspijevali.

“Reći ću vam iskreno, John i ja imamo problema. Voljeli bismo da smo dobili dijete prije pet, šest godina, ali nismo, to je bio proces! Odlazili smo liječnicima za neplodnost… I, svaki put kad bi me netko pitao hoćemo li imati djece, razmišljala sam “jednog dana pitat ćete to krivu curu koja se stvarno bori s tim i bit će joj vrlo teško. Zato, mrzim ta pitanja. Mrzim ih. Prestanite me ispitivati”,  izjavila je za FABLife 2015.

Chrissy i John dobili su kćer Lunu Simone 14. travnja 2016. godine nakon niza godina pokušavanja i odlazaka na IVF tretmane.

View this post on Instagram

Easter 2017

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim Kardashian West i Kanye West
Sekundarna neplodnost, odnosno poteškoće pri začeću drugog djeteta nisu tako rijetke. S njom su se borili i Kim i Kanye. U jednoj epizodi njihova reality showa otkrila je da se seksa s Kanyeom “500 puta na dan”. Išla je i kod specijalista za plodnost.
“Puno mi je teže zatrudnjeti drugi put. Kad to ne planirate, dogodi se. Tako jednostavno Bog funkcionira. A kad to želite tako jako, onda se ne događa”, izjavila je Kim za E!International Press Junket.

Ipak, ona i Kanye uspjeli su nakon dužeg pokušavanja. Maleni Saint West rođen je 1. 12. 2015., gotovo dvije i pol godine nakon svoje sestre North.

Jaime King i Kyle Newman
Glumica i manekenka imala je pet spontanih pobačaja, pet rundi IVF-a i 26 rundi inseminacije prije nego što je uspjela ostati trudna. Njezina dijagnoza policističnih jajnika velikim dijelom otežavala joj je trudnoću.

“Kad sam ostala trudna, to je bila najbolja stvar u cijelom svijetu. Nikad se nisam osjećala zahvalnije, sretnije i ushićenije”, ispričala je Jaime za People.

Sina Jamesa rodila je u listopadu 2013., a drugog sina Lea Thamesa u srpnju 2015.

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan
“Pokušavali smo dobiti dijete godinama. Doživjeli smo tri spontana pobačaja. Puni ste nade svaki put kad saznate da ćete imati dijete. Počnete zamišljati kako će izgledati, vaše snove i nade za njihovu budućnost. Počnete planirati, a onda nestanu. To je vrlo usamljeno iskustvo. Većina ljudi ne raspravlja o pobačajima jer se brinu da će to utjecati na vaš odnos ili na njih same – kao da ste defektni ili ste učinili nešto da prouzročite to. Zato se borite sami… Nadamo se da će dijeljenjem naše priče ljudima dati više nade koju smo mi osjetili i da će pomoći ljudima da progovore o svojim iskustvima”, objavio je Zuckerberg na svom Facebook profilu 2015.

Te iste godine dobili su prvu kćer Max. Ove godine objavili su da očekuju i drugo dijete, ali i da strahuju hoće li trudnoća dobro proći.

Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick
Dobili su sina Jamesa 2002. No poslije nikako nisu uspijevali začeti drugo dijete. Odlučili su se za surogat-majčinstvo. Tim putem dobili su kćeri blizanke Marion Lorettu Elwell i Tabithu Hodge 2009. godine.

“Istražili smo sve mogućnosti i surogat majčinstvo je bila naša opcija. Pokušavali smo proširiti našu obitelj godinama. Nisam se mogla pretvarati da je sve u redu. Da sam mogla uspješno iznijeti trudnoću nakon rođenja svog sina, ne bih se odlučila na ovu opciju”, bila je iskrena Sarah.

Courtney Cox i David Arquette
Sa sada već bivšim mužem Davidom Arquettom, popularna “prijateljica” godinama je pokušavala dobiti dijete. Uspijevali su začeti, ali njezino tijelo nije moglo iznijeti trudnoću. Doživjeli su nekoliko spontanih pobačaja.

“Lako zatrudnim, ali teško ih zadržavam”,  izjavila je za People.

Unatoč tome, ona i Arquette su se, kažu, vrlo brzo ponovo “bacali na posao”.
“Ne bih rekla da je trudnoća poput šetnje parkom. Ali, što da radiš? Mi jednostavno pokušamo ponovno”, izjavila je.

Brooke Shields i Chris Henchy
Brooke se borila s cervikalnom displazijom koja joj je otežavala začeće. Odlazila je na in vitro oplodnju i nakon prve runde, ostala je trudna. No imala je spontani pobačaj.

“Bili smo slomljeni. Sve do tad, mislila sam da, samo zato što je vrijeme i što ja želim bebu, da će to biti lako”, izjavila je.

Dugo su se borili, ali na kraju su uspjeli. Rodila je dvije kćeri, Rowan 2003. i Grier 2006.

Gwen Stefani i Gavin Rossdale
Nakon dva sina, Gwen je željela još jednu bebu. Pokušavali su godinama i nije uspijevala ostati trudna. Šest godina kasnije ipak je rodila i trećeg sina.

Elizabeth Banks i Max Handelman
Nakon godina pokušavanja, okrenuli su se surogat-majčinstvu. Oba sina Felix i Magnus rodila je surogat-majka.

“Riječi drugih majki pomogle su mi odlučiti se za surogat-majčinstvo. Govorile su da jednom kad su rodile da su zaboravile da su uopće bile trudne. I tako, kad je jednom fokus prestao biti trudnoća, već beba, tada je to postala laka odluka.”

Nicole Kidman 
Ima dvoje posvojene djece iz braka s Tomom Cruiseom, kćer i sina. Iz braka s Keithom Urbanom ima biološku kćer i još jednu kćer koju su dobili preko surogat-majke.

“Svatko tko je želio drugo dijete ili dijete, poznaje ovo razočaranje, bol i gubitak koji doživljavate dok pokušavate. Oboje smo jako željeli drugo dijete. Ja nisam mogla ostati trudna. Imali smo vrlo, vrlo teško iskustvo s plodnošću. Za mene, to nikad nije bilo lako”, ispričala je Nicole za australski 60 minutes u veljači 2011.

IZVOR: 24SATA.HR